ERC diu 'no' a la Constitució europea perquè no és més que un compendi de tractats europeus


  • Comparteix:

ERC de Sant Cugat reafirma la seva postura contrària a la Constitució europea. Segons els republicans, el tractat representa un avanç en la perspectiva federalista d'Europa, però el balanç final que es pot fer és del tot negatiu.

La secció local d'Esquerra Republicana a Sant Cugat ha explicat en roda de premsa els motius que fan que defensin el 'no' en el proper referèndum sobre la Constitució europea.

El partit republicà assegura que l'actual projecte de Constitució és només un compendi dels tractats que fins ara ha signat la Unió Europea, i no pas una Constitució en si mateixa. El membre de l'executiva d'ERC a Sant Cugat, Adrià Rodés, explica els motius que fan que el partit hagi decidit defensar el 'no'.

Adrià Rodés

Ha quedat acreditat que aquest projecte s'ha elaborat de forma antidemocràtica i que no respecta la separació de poders ni les cultures minoritàries.


Esquerra Republicana assegura que la gent s'ha quedat amb la idea que el partit republicà no vol la Constitució només perquè no recull el reconeixement de la llengua catalana. El tinent d'alcalde de Medi Ambient i portaveu d'Esquerra a Sant Cugat, Eduard Pomar, puntualitza que Esquerra sí vol una Constitució europea, però no una com la que defineix el text actual.

Per donar a conèixer als santcugatencs la seva opinió, els republicans organitzaran un acte el proper dia 22 d'octubre a la Casa de Cultura on assistirà, entre d'altres membres, la diputada al Congrés per Esquerra, Rosa Maria Bonàs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.