UDC aposta pel 'socialcristianisme' i el 'sí' a la Constitució europea en l'últim Congrés del partit


  • Comparteix:

Joan Recasens és membre del comitè de govern del partit

Joan Recasens és membre del comitè de govern del partit

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha refermat el seu 'sí crític' a la Constitució europea i la seva aposta pel 'socialcristianisme' en l'últim congrés del partit, celebrat aquest cap de setmana. El partit ha donat un suport majoritari a la gestió de Josep Antoni Duran i Lleida com a president del comitè de govern del partit, un òrgan on també és present el dirigent d'Unió a Sant Cugat Joan Recasens.

Deu compromissaris de l'agrupació local d'UDC han participat al Congrés, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Viladecans. Un d'ells era el coordinador de política municipal de la secció local, Joan Recasens, que és membre de la direcció en qualitat de president de la Intercomarcal d'Unió.

El congrés ha servit, entre d'altres coses, per refermar el posicionament positiu d'UDC en el referèndum de la Constitució europea. Es tracta d'un 'sí' matisat, com explica Joan Recasens.

Joan Recasens

Diem un sí condicionat, però un sí, perquè entenem que tots aquells temes que ens preocupa als catalans, no tenen perquè està reflexats a la Constitució Europea.


Durant el congrés, UDC ha refermat també el seu espai ideològic, marcat pels valors del cristianisme i pel gir social que Duran vol imprimir a l'estratègia del partit. Unió aposta decididament pel 'socialcristianisme' i proclama la vigència dels valors que propugna l'humanisme cristià. Això vol dir, com explica Joan Recasens, que els democristians defensen el model tradicional de família i rebutgen el matrimoni homosexual i el dret a l'adopció de les parelles del mateix sexe.

Joan Recasens

Entenem el matrimoni com l'unió entre un home i una dona. Darrera d'una persona sempre hi ha un home i una dona. Segurament que hi ha altres formes, però que no ens semblen les més naturals.


El 23è congrés d'Unió ha consolidat, també, el lideratge de Duran i Lleida, que ha obtingut el 91% dels vots dels compromissaris. Duran ha reivindicat l'herència política de Jordi Pujol i ha advertit que no continuarà liderant la federació nacionalista si CiU canvia la seva estratègia i s'aparta de la 'praxi integradora' que, segons ell, va caracteritzar el pujolisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.