ERC-MES vol que el Codi Penal tingui perspectiva de gènere

Els republicans volen evitar que es repeteixin sentències com la de 'La Manada'


Temes relacionats

Sant Cugat alça la veu contra la sentència de 'La Manada' (26/abr/18)


  • Comparteix:

Sant Cugat va rebutjar la sentència del cas 'La Manada' amb una concentració

Sant Cugat va rebutjar la sentència del cas 'La Manada' amb una concentració

ERC-MES vol que la propera revisió del Codi Penal incorpori una perspectiva de gènere per evitar sentències com la del cas 'La Manada'. Els republicans volen que l'Ajuntament faci aquesta petició al Congrés i al Senat i que, a més, manifesti suport a les dones víctimes d'agressions sexuals. L'agrupació demanarà el suport de la resta de grups amb una moció que defensarà al ple d'aquest mes.

Els republicans volen instar el Consell General del Poder Judicial i la resta d'institucions competents a garantir la formació obligatòria i continuada de la judicatura perquè es garanteixin els drets de la dona. També volen que els treballadors del consistori, sobretot aquells que ofereixen serveis directes a dones, tinguin una formació en perspectiva de gènere i violència masclista. Ho explica la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla.

Mireia Ingla

Hi ha d'haver perspectiva de gènere a l'hora d'interpretar les lleis. La nostra societat encara té una visió molt patriarcal.


ERC-MES insisteix que es doni compliment a una moció del maig de l'any passat que reclama la creació d'un protocol per prevenir i abordar situacions d'assetjament sexual en espais d'oci i lleure.

El cas 'La Manada'
Els fets es van produir durant els Sanfermines del 2016 quan els cinc membres del grup conegut com 'La Manada' van tenir 'sexe continuat', segons la sentència, amb la víctima que aleshores tenia 18 anys; li van sostreure el mòbil i van enregistrar el que jutge ha qualificat 'd'abús sexual'. La pena dictada per l'Audiència, nou anys, és molt menor a les sol·licitades per la Fiscalia -prop de 23 anys per diversos delictes- i per l'acusació particular -25 anys pels delictes d'agressió sexual continuada i per robatori amb intimidació. A més, sol·licitaven una indemnització de 100.000 i 250.000 euros per a la víctima, que finalment ha quedat reduïda a 50.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.