La Plataforma Primàries Barcelona obre el seu model a la resta de municipis


  • Comparteix:

Façana de l'Ajuntament de Barcelona / Foto: ACN

Façana de l'Ajuntament de Barcelona / Foto: ACN

La plataforma Primàries Barcelona, que ha impulsat la santcugatenca Maria Vila amb el periodista Jordi Graupera, ha reunit més de 30.000 signatures en 45 dies a favor d'obrir un procés de primàries entre els candidats sobiranistes a les eleccions municipals de Barcelona. Ara l'objectiu de la plataforma, que s'ha constituït en associació, és aconseguir que els partits participin d'aquesta convocatòria, que busca elaborar una llista que aplegui tot l'independentisme sota l'aval de la ciutadania. Un model que volen reproduir a altres municipis.

Per Vila, les firmes recollides avalen les seves intencions, que ara passen per elaborar el reglament de les primàries i aconseguir la participació dels agents polítics cridats a aquesta convocatòria. La també membre fundadora del col·lectiu Drets, Maria Vila, resumeix així què busca la plataforma.

Maria Vila

S'aconseguiria una llista plural, fiscalitzada pels electors, amb representació no dels jocs d'equilibris entre partits, sinó del suport social.


La voluntat és poder exportar aquest model a altres poblacions, com ha explicat Vila.

Maria Vila

La idea es estendre el model a tots els municipis que vulguin. La proposta és molt de fons. Cal un canvi de cultura política a la política catalana.


De moment, ciutats com Mataró, Reus, Lleida i Vilanova i la Geltrú ja s'han interessat per la iniciativa. De fet, la plataforma, que ha constituït l'Associació per a la Participació Política a Catalunya (AppCAT), suma prop de 600 voluntaris per donar suport logístic i intel·lectual a les seves accions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.