El PP vol que el ple manifesti suport a les víctimes d'ETA

El text arriba arran de la dissolució de l'organització terrorista


Temes relacionats

Sant Cugat es compromet a instal·lar a la ciutat un monument en record de les víctimes del terrorisme (19/feb/18)


  • Comparteix:

El portaveu del PP, Álvaro Benejam

El portaveu del PP, Álvaro Benejam

El PP vol que Sant Cugat faci oficial el suport a les víctimes d'ETA i que reconegui la tasca judicial i policial que 'ha contribuït a la derrota' de l'organització. Els populars ho demanaran amb una moció al ple d'aquest mes on també es vol fer 'constatar el fracàs dels que han pretès amb violència trencar la convivència'. El text també insta els tribunals i els cossos de seguretat a seguir investigant les accions d'ETA perquè cap crim quedi 'impune'.

L'organització terrorista va fundar-se el 1958 i ha causat més de 800 morts i milers de víctimes. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha explicat que la moció vol homenatjar a aquestes persones.

Álvaro Benejam

Tot això és en homenatge a les víctimes i a les persones han defensat la democràcia.


Al febrer, el ple va acordar reprendre el compliment d'una moció aprovada el 2002 per instal·lar a la ciutat un monument d'homenatge a les víctimes del terrorisme.

La dissolució de l'organització
ETA va anunciar dijous passat a través d'un comunicat oficial al poble basc 'el final de la seva trajectòria' i on donava per 'desmantellat totalment el conjunt de les seves estructures' i per 'acabada tota la seva activitat política'. L'organització indica que la seva militància ha 'ratificat' la proposta de 'donar per acabats el cicle històric i la funció de l'organització' i que ETA 'no serà més un agent que manifesti posicions polítiques, promogui iniciatives o interpel·li altres actors'. També apunta que materialitzar el dret a decidir 'serà clau' per aconseguir el reconeixement nacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.