Picornell pren possessió com a senador enmig de polèmica

El president de la cambra alta ha obligat els senadors a prometre el càrrec en castellà


  • Comparteix:

Picornell, aquest dimarts al Senat / Foto: ACN

Picornell, aquest dimarts al Senat / Foto: ACN

El senador santcugatenc designat per ERC, Bernat Picornell, ha pres possessió aquest dimarts del seu càrrec amb una samarreta groga amb la cara de Junqueras i obligat pel president de la cambra, Pío García-Escudero, a fer-ho en castellà. La seva intervenció ha arribat després que García-Escudero hagi fet repetir a la també senadora republicana Mirella Cortés la promesa al càrrec fins a quatre vegades fins que aquesta ho ha fet en castellà.

Durant la picabaralla dialèctica, el president del Senat ha demanat a Cortès que prometés el càrrec en castellà perquè sinó no podia donar com a bona la seva presa de possessió. Cortès, ha tornat a repetir fins a quatre vegades la frase en català i ha retret a García-Escudero que d'altres ocasions havia pogut parlar només en català.

Els senadors designats per part del PDeCAT, Marta Pascal i Josep Lluís Cleries, i també José Montilla (PSC) han pres possessió de l'escó a través d'un document notarial. Per part de Catalunya En Comú Podem ha pres possessió Sara Vilà que -en castellà i català- ha promès el càrrec i ha dit que treballarà pels drets humans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.