Llarena rebutja el recurs de Romeva i confirma el processament per rebel·lió


Temes relacionats

La campanya #FreeRomeva estudia accions internacionals ( 2/mai/18)

Romeva recrimina a Llarena que 'no és legítim' judicialitzar el procés (18/abr/18)

Romeva torna a la presó, amb Turull, Rull, Bassa i Forcadell (23/mar/18)


  • Comparteix:

Raül Romeva entra al Tribunal Suprem amb Dolors Bassa i Carme Forcadell / Foto: ACN

Raül Romeva entra al Tribunal Suprem amb Dolors Bassa i Carme Forcadell / Foto: ACN

El jutge instructor del Tribunal Suprem (TS), el santcugatenc Pablo Llarena, ha desestimat aquest dimecres els recursos de reforma plantejats per Raül Romeva i els altres 22 investigats contra la interlocutòria de processament. Llarena reafirma que va existir violència, requisit de la rebel·lió, tot i que obre la porta, per primera vegada, a acusar pels delictes de sedició o conspiració per a la rebel·lió, que comporten fins a 15 i 7 anys de presó, respectivament.

El jutge sosté que l'actuació dels processats el dia 20 de setembre concorda amb la consideració de 'força violenta' i que l'1-O aquesta va comportar la lesió de nombrosos agents, en un comportament que va més enllà de la 'legítima reivindicació d'un posicionament polític-ideològic'.

Les defenses dels acusats tenen cinc dies per presentar un nou recurs a la sala d'apel·lacions, que revisa les decisions de Llarena.

Pel que fa al recurs de Vox, que reclamava incloure en el processament a l'expresident de la Generalitat Artur Mas i a l'expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) Neus Lloveras, el jutge el rebutja perquè en la investigació no s'ha incorporat cap element que els vinculi prou ni amb l'exercici de la violència ni amb la seva previsió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.