Valldoreix dóna suport als CDR i es declara vila antifeixista


Temes relacionats

Indignació a la plaça de la Vila per la vinculació dels CDR amb el terrorisme (10/abr/18)

L'Ajuntament fomentarà la participació de la ciutadania europea de Sant Cugat a les eleccions (24/abr/17)


  • Comparteix:

Moment de la junta de veïns

Moment de la junta de veïns

La junta de veïns de Valldoreix ha donat llum verda aquest dijous a la moció de la CUP-PC de suport als CDR, amb l'adhesió d'ERC-MES i el govern del PDeCAT-Actuem, que ha esmenat el text. Cs hi ha votat en contra i s'ha abstingut en la proposta d'ERC-MES de declarar Valldoreix vila antifeixista, que ha recollit el suport de la resta de grups. El govern també ha esmenat el text.

Valldoreix dóna suport als Comitès de Defensa de la República (CDR) i a la resistència civil activa i no violenta. Aquesta és la premisa del text cupaire i que ha prosperat amb l'acceptació de l'esmena del PDeCAT-Actuem per eliminar la desobediència que mencionava el text. El vocal de la CUP-PC, Ferran Margineda, s'ha felicitat per l'acord.

Ferran Margineda

L'esmena que han proposat era acceptable. I n'estem contents al final perquè tenim una eina més de lluita.


Durant el debat, el vocal d'ERC-MES, Noël Climent, ha xocat amb Cs, quan la seva vocal, Ana Cano, ha afirmat que el CDR exerceix la violència. Una intervenció rebutjada pels membres del CDR assistents. Cano també li ha dit al republicà, però, que els polítics dels governs espanyol i català 'no ho estan fent bé'.

Ana Cano

El govern que hi ha al govern espanyol no ho està fent bé, totalment d'acord. I els polítics que teníem aquí, que tenim aquí, tampoc. Hem de consensuar coses polítiques. No hem d'arribar a cap violència.


Els republicans i els taronges s'han discutit de nou, arran de la proposta dels primers de declarar Valldoreix vila antifeixista. El text es refereix a la crisi de les persones refugiades, als atemptats de Barcelona i Cambrils i a l'1-O per dibuixar 'un context procliu a la propagació del feixisme i l'islamofòbia'. Un apartat que ha rebaixat l'esmena del govern i que ha topat amb la crítica de Cano, que se les ha tingut amb Climent. Tot, per recórrer a les piulades del president del govern, Quim Torra.

Cano i Climent

No és el president espanyol qui ha criticat en reiterades ocasions la immigració / D'acord amb que no hi ha ningú millor o pitjor pels seus orígens, però aquí hem vingut a remar per un país millor.


Els taronges han sorprès quan han retirat la moció per facilitar el dret a vot dels ciutadans europeus a les eleccions municipals i europees, tot i comptar amb el vistiplau del PDeCAT, que només esmenava el text amb una formalitat. La retirada ha vingut després que la CUP-PC volgués adherir-se si el text s'obria als ciutadans extracomunitaris.

Altres punts de la sessió
La trobada ha aprovat la modificació de l'ordenança per regular els preus públics de l'Escola de Música. Amb una abstenció, l'oposició ha sol·licitat fiscalitzar el dèficit que exposa el centre per justificar l'augment de preus, així com revisar l'actual subvenció. La vocal d'Economia i Educació, Elena Degollada, s'ha compromès a fer seguiment del tema.

La junta també ha donat compte del canvi de nom del grup de l'equip de govern, que ara és PDeCAT-Actuem i perd el 'Demòcrates'. L'únic representant que tenia aquesta formació al govern era Bernat Gisbert que va deixar Demòcrates a l'octubre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.