Calvet i Puigneró, els consellers santcugatencs del nou govern de la Generalitat


Temes relacionats

Damià Calvet: 'Era ignominiós que l'Estat intentés bloquejar la formació del govern 'sine die'' (29/mai/18)


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet, serà el futur conseller de Territori i Sostenibilitat del nou govern de la Generalitat en substitució de Josep Rull, després que el president, Quim Torra, hagi signat un segon decret per rellevar tant Rull com Jordi Turull, que es troben en presó preventiva, així com Toni Comín i Lluís Puig, a Brussel·les. Calvet, que ha compaginat la tasca a l'Ajuntament amb la direcció de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), formarà part del govern amb el també santcugatenc i extinent d'alcalde, Jordi Puigneró, actual secretari general de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i nou conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública.

Calvet i Puigneró han compartit el nomenament amb els companys de partit a l'assemblea que el PDeCAT celebrava aquest dimarts. Un punt de trobada amb la mirada posada a la configuració del nou govern i l'entrada d'un nou regidor, propiciades per la renúncia de Calvet. El següent a la llista de CiU a les últimes municipals és l'expresident d'UDC i exregidor Xavier Cortés, amb qui Cugat.cat no ha pogut contactar. Sí s'ha pronunciat a Twitter per felicitar Calvet pel nou càrrec.





Unes carteres potents, les d'Urbanisme i Economia, que s'han d'adjudicar a un any dels comicis locals i en el que suposa la tercera remodelació del cartipàs en el que va de mandat.

En la primera entrevista a un mitjà com a nou titular del govern, Damià Calvet ha definit el nomenament com una barreja d''emoció' i 'tristesa', pel 'moment excepcional' del país.

Damià Calvet

Aquest és moment excepcional, tenim part del govern legítim empresonat i a l'exili. De fet jo substitueixo Josep Rull, que a més és un amic personal. És un moment emocionant però també trist i el tindré molt present, de fet aquest diumenge vaig a visitar-lo a la presó.


Sobre qui assumirà les seves responsabilitats, Calvet ha dit que ho deixa en mans de 'l'equip de govern liderat per Mercè Conesa' i que s'ha sentit 'molt compromès' amb Sant Cugat aquests tres anys.

Primeres declaracions també del conseller del nou departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que s'ha mostrat 'molt honorat' per la responsabilitat. Ha assegurat que treballarà des del seu àmbit per alliberar els 'presos polítics' i perquè els 'exiliats puguin tornar'.

Jordi Puigneró

Molt honorat per la responsabilitat que m'han atorgat els dos presidents. El primer objectiu de la legislatura és ser fidel al mandat de l'1 d'octubre i el segon treballar perquè els presos polítics puguin sortir de la presó i perquè els exiliats puguin tornar.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat en valor la tasca de l'Ajuntament i també ha qualificat d''honor' que dues persones que han exercit responsabilitats al consistori formin part del futur govern català.

Mercè Conesa

Som un Ajuntament molt innovador, treballem amb molta rigorositat. Tenir dos tinents d'alcalde que han format part del meu equip al govern per mi és un honor i els vull encoratjar i felicitar.


En els propers dies els nous consellers prendran possessió del càrrec i l'Ajuntament anunciarà qui s'encarregarà de les àrees que deixa Calvet al govern municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.