Sant Cugat renova el Pla d'igualtat de gènere

Es referma el compromís per la no violència, el llenguatge inclusiu i la perspectiva de gènere


  • Comparteix:

Sant Cugat ha renovat el compromís per la igualtat

Sant Cugat ha renovat el compromís per la igualtat

El 3r Pla municipal d'igualtat de gènere per a la ciutadania de Sant Cugat comença a caminar. El ple li ha donat llum verda aquest dilluns i treballarà des dels principis de la igualtat, la no violència i l'ús de llenguatge inclusiu, tot i que ha rebut les crítiques de l'oposició per no detallar un cronograma i perquè considera que no aporta prou novetats respecte el pla anterior. El document ha rebut els vots a favor del PDeCAT, el PSC i del regidor no adscrit, les abstencions de Cs i el PP i els vots en contra de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA.

ESCOLTA-HO

Els ecosocialistes han estat especialment crítics amb aquest pla, que consideren arriba tard perquè el document anterior era vàlid fins al 2016. També han lamentat que d'aquest pla anterior només es complissin un 40% de les accions previstes. Ho ha explicat la regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

Només s'ha complert un 40% de les accions que es proposaven. No trobem ara grans diferències i sí hi trobem les mateixes mancances.


També han criticat el pla les portaveus de la CUP-PC i ERC-MES, que han criticat una caiguda de partides destinades a polítiques de gènere al pressupost municipal, així com una manca de lideratge polític en aquest sentit. La tinenta d'alcalde de Progrés Social, Susanna Pellicer, ha sortit al pas de les crítiques.

Susanna Pellicer

És el millor pla que podem tenir. Malgrat creguin que no hi ha lideratge polític en temes d'igualtat, ho tirarem endavant.


També ha refermat el compromís de l'equip de govern per la igualtat l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ho ha exemplificat amb el fet que la majoria de regidors del PDeCAT-Demòcrates són dones.

El document, elaborat a través d'un procés participatiu i amb el suport de la Generalitat i la Diputació, també treballarà el compromís polític i tècnic, el recull de dades, la perspectiva de gènere i la transversalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.