L'Ajuntament demanarà a FGC que ampliï el servei durant les nits de Festa Major de Sant Cugat


  • Comparteix:

Foto: ACN

Foto: ACN

L'Ajuntament demanarà a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que ofereixi servei continuat, amb horari nocturn, durant la Festa Major de Sant Cugat. Es tracta d'una iniciativa que ha tirat endavant a proposta d'una moció d'ERC-MES i que ha rebut el suport de tots els grups tret de Cs, que s'ha abstingut. Els grups municipals creuen que es tracta d'una mesura viable que reporta beneficis ambientals, de seguretat i de mobilitat per a tots els ciutadans. De fet, és una petició que la formació republicana també portarà als plenaris de Rubí i Terrassa, que celebren la festa grossa durant les mateixes dates.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ


CONSULTA LES ESMENES



El grup proposant argumenta que l'ampliació del servei garantiria la mobilitat en transport públic dels districtes cap al nucli urbà, sense haver de dependre del vehicle privat, de manera més segura i sostenible. Ho explica el regidor republicà Èric Gómez.

Èric Gómez

Volem aplicar la màxima de 'si beus no condueixis' amb alternatives reals al cotxe. Creiem que és una moció de ciutat, ecologista, que defensa el transport públic i que beneficiarà a molts santcugatencs i santcugatenques.


Cs és l'únic grup que no ha votat a favor de la proposta. El portaveu del partit taronja, Aldo Ciprian, ha assegurat que es tracta d'una proposta en la qual l'Ajuntament no hi té competències.

Aldo Ciprian

El debat de mobilitat s'ha de cenyir a l'entorn municipal. L'Ajuntament té competències i mitjans per gestionar la mobilitat dels santcugatencs per Festa Major.


Els republicans també han incidit en què l'operador ja ofereix servei durant tota la nit per a altres celebracions, com per exemple Cap d'Any, i l'insta aplicar-ho durant les festes grosses de Sant Cugat, Rubí i Terrassa per facilitar la mobilitat. La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, ja ha avançat que ha començat converses amb FGC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.