Pas endavant per a la regulació dels pisos turístics


  • Comparteix:

La moció vol protegir el dret a l'habitatge / Foto: ACN

La moció vol protegir el dret a l'habitatge / Foto: ACN

L'Ajuntament treballarà per regular els habitatges d'ús turístics a Sant Cugat i perquè es busquin i sancionin els possibles pisos turístics il·legals a la ciutat. La mesura és fruit de l'aprovació d'una moció de la CUP-PC a la qual s'han afegit esmenes del PDeCAT-Demòcrates i que pretén ser una acció més per donar resposta a 'la greu necessitat d'habitatge de lloguer al municipi'. La proposta ha rebut el suport de tots els regidors, tret dels de Cs, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ


CONSULTA LES ESMENES



La regidora cupaire Lourdes Llorente ha explicat que el text pretén assegurar el dret a l'habitatge.

Lourdes Llorente

Cada pis turístic és un pis que es treu de l'oferta de lloguer, en una ciutat on hi ha un problema d'emergència habitacional.


Cs ha justificat l'abstenció en el fet que 'no es pot criminalitzar' tots els habitatges destinats a usos turístics, sempre que segueixin la legalitat. Ho ha explicat el regidor taronja Sergio Blázquez.

Sergio Blázquez

Poden ser una font d'ingressos interessant. Cal promoure un turisme de qualitat i que pagui els seus impostos, combatre l'economia submergida.


La moció també recull la possibilitat de treballar amb altres consistoris i administracions per elaborar i coordinar estratègies conjuntes en aquest àmbit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.