Sant Cugat s'adhereix a l'aliança 'Educació360. Educació a temps complet'


  • Comparteix:

El projecte està impulsat per la Fundació Jaume Bofill, la FMRP i la Diputació de Barcelona / Foto: Web Ajuntament

El projecte està impulsat per la Fundació Jaume Bofill, la FMRP i la Diputació de Barcelona / Foto: Web Ajuntament

El ple municipal ha donat llum verda a l'adhesió de Sant Cugat a l'aliança 'Educació360. Educació a temps complet', un projecte que proposa una perspectiva global de l'educació que tingui en compte els espais i horaris no lectius. La iniciativa pretén aportar una major igualtat d'oportunitats als infants i una connexió en l'aprenentatge i el projecte educatiu dels centres amb les activitats extraescolars. La Fundació Jaume Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica (FMRP) i la Diputació de Barcelona impulsen el projecte, que tirarà endavant amb un 'procés de reflexió' de tres anys gràcies als vots favorables de tots els grups menys la CUP-PC, Cs i el PP, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat que entre 2019 i 2022 està prevista una 'reflexió' perquè diferents actors municipals del món educatiu facin propostes per complir amb els objectius del projecte.

Esther Salat

Un espai de reflexió en què representants locals, mestres i entitats i iniciatives comunitàries treballin per elaborar propostes, amb l'objectiu de generar millors oportunitats educatives per tothom, connectar aprenentatges, garantir la igualtat d'oportunitats i que desenvolupin una lògica col·lectiva.


De la seva banda, la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha exposat els 'dubtes' que tenen per confiar en la iniciativa, malgrat que els 'agrada la idea filosòfica'.

Núria Gibert

Si no es reconeix que l'accés a les activitats educatives en temps no lectiu és un dret, l'administració tampoc té l'obligació de garantir-lo. Deixem en mans de la Diputació, que no té competències en aquesta matèria, i de dues entitats privades i no ens sembla un camí que porti cap al reconeixement d'aquest dret.


La iniciativa inclou integrar el temps del migdia, les extraescolars i els casals d'estiu al projecte educatiu del centre, a més d'arribar a tenir un itinerari educatiu personalitzat per a cada noi i noia. L'objectiu, doncs, és coordinar tota l'oferta educativa del municipi entre les escoles, les entitats i l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.