Joana Barbany, nova directora general de Societat Digital

Deixarà de tenir responsabilitats a l'Ajuntament, però mantindrà l'acta de regidora


Temes relacionats

Jordi Puigneró, nou conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública (19/mai/18)


  • Comparteix:

Joana Barbany, en una entrevista a Cugat.cat

Joana Barbany, en una entrevista a Cugat.cat

La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, és la nova directora general de Societat Digital de la Generalitat. La titular de Comunicació i Ocupació deixarà de ser tinenta d'alcalde quan Conesa renunciï a l'acta de regidora i mantindrà algunes de les carteres a l'Ajuntament, responsabilitats que es confirmaran divendres en la roda de premsa del nou cartipàs. Barbany, mantindrà doncs l'acta de regidora fins a finals de mandat, però renunciarà al sou de l'Ajuntament. El nomenament de Barbany ha anat a càrrec del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, el també santcugatenc Jordi Puigneró, departament del qual penja aquesta direcció.

Barbany té l'encàrrec, entre d'altres, d'impulsar una llei de drets i deures digitals, una de les prioritats del conseller Puigneró. L'encara tinent d'alcalde s'ha mostrat il·lusionada de la nova etapa que engega al govern de la Generalitat i ha explicat quin serà el seu paper al costat de Puigneró.

Joana Barbany

Ve a ser aquesta doble visió de les smart cities que una part és la tecnològica i la que fins ara no existia que és la de la societat. Tenir un país tecnificat pot estar molt bé però necessitem persones que facin servir aquestes eines digitals que tenen a l'avast per poder avançar.


L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha felicitat Barbany pel seu nou càrrec i s'ha mostrat satisfeta que des del govern de la Generalitat es valori 'el talent de Sant Cugat'. Fortuny ha explicat que amb aquesta remodelació del cartipàs, la cinquena del mandat, el govern passarà a tenir quatre tinències d'alcaldia, una menys actualment.

Carmela Fortuny

Ella mantindrà una part de la seva cartera però hi ha una altra part que haurem de repartir entre la regidora que entrarà, la Sílvia Solanellas, i els altres membres del govern per tirar endavant amb el mateix impuls que hem fet fins ara el Pla d'Actuació Municipal.


Qui és Joana Barbany?
Mare de quatre fills, llicenciada en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i diplomada en Empresarials per la Universitat de Vic (UVIC), Joana Barbany és especialista en comunicació digital i consultoria estratègica. El 2011 va ser nomenada regidora de Comunicació, Informació i Atenció Ciutadana, i al 2013 es va convertir en regidora de Comunicació, Atenció Ciutadana, Promoció de la Ciutat i Tecnologia.

Aquest mandat va assumir la regidoria de Comunicació, Informació, Innovació i Govern Obert. La redistribució del cartipàs el juny de 2016 amb la llavors renúncia de Carles Brugarolas a les responsabilitats de govern va suposar l'atribució a Barbany de la tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Govern Obert.

La seva carrera professional s'ha centrat en la comunicació digital (treballant a Lavinia TC i de manera autònoma després) i la consultoria estratègica i d'organitzacions (Institut DEP i LTC Project).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.