El tripartit rebutja una proposta de CiU per crear el partit judicial de Sant Cugat


  • Comparteix:

La federació nacionalista diu que el govern català no té un model judicial definit

La federació nacionalista diu que el govern català no té un model judicial definit

Els grups que donen suport al govern de la Generalitat han votat en contra d'una proposició no de llei, presentada per CiU al Parlament, per iniciar els tràmits per a la creació del partit judicial de Sant Cugat. La formació nacionalista ha acusat el govern català de no tenir un model judicial definit i ha anunciat que instarà l'executiu a aclarir la seva postura en el termini màxim de 6 mesos.

La iniciativa presentada per CiU contemplava la creació d'una seixantena de nous jutjats mixtes, mercantils, socials, penals i del contenciós arreu de Catalunya abans d'acabar l'any 2005. Pel que fa a Sant Cugat, la proposició no de llei plantejava iniciar, durant aquest any, els tràmits per instar el govern central a la creació del partit judicial propi a la nostra ciutat.

Es tracta d'una reclamació que l'anterior govern català, de CiU, va traslladar al govern central en l'anterior legislatura i que ha ara ha quedat, de moment, sobre la taula. La creació del partit judicial de Sant Cugat evitaria haver de desplaçar-se a Rubí, on hi ha els jutjats d'instrucció.

La proposta de CiU ha comptat amb els vots a favor del PP, però ha estat rebutjada pels tres partits que donen suport al govern de la Generalitat. El diputat de CiU al Parlament, Carles Puigdomènech, acusa l'executiu català de no tenir un model judicial definit.

Carles Puigdomènech

Nosaltres teníem un model clar sobre les necessitats de la justícia a Catalunya. Però el nou govern, després d'un any perdut, encara està estudiant el que vol fer.


Puigdomènech assegura que el partit judicial és una necessitat urgent per a Sant Cugat, ja que els jutjats d'instrucció de Rubí, que actualment donen servei al nostre municipi, estan sobrecarregats. Per això, el diputat de CiU considera que es tracta d'una reclamació que haurien de liderar, conjuntament, totes les forces polítiques santcugatenques.

Carles Puigdomènech

Tots els partits de Sant Cugat haurien d'estar interessats en el tema, al marge de què la proposta sigui de CiU. És un tema que afecta tota la ciutadania i un clam unànime de tots.


Davant la negativa dels partits del govern, el grup parlamentari de CiU ha presentat una nova proposició no de llei instant l'executiu català a exposar el seu 'mapa judicial' en el termini màxim de 6 mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.