En llibertat sense mesures cautelars Josep Lluís Alay després de declarar a l'Audiència Nacional

Se l'investiga per ser un dels acompanyants de Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya


  • Comparteix:

Alay, a l'esquerra, amb el seu lletrat, Jaume Alonso-Cuevillas, a l'arribada a l'Audiència Nacional / Foto: ACN

Alay, a l'esquerra, amb el seu lletrat, Jaume Alonso-Cuevillas, a l'arribada a l'Audiència Nacional / Foto: ACN

El jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea ha deixat lliure sense cap tipus de mesura cautelar l'historiador santcugatenc Josep Lluís Alay, Comissionat del Reial Monestir de Sant Cugat. El jutge els havia citat per un suposat delicte d'encobriment, ja que se l'investiga per ser un dels acompanyants del president destituït Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya. Segons ha explicat el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, la declaració d'aquest dilluns ha estat breu i no ha tingut 'cap rellevància penal'. Mostra d'això, ha apuntat, és que ni la fiscalia de l'Audiència Nacional ha sol·licitat cap mesura cautelar.

També han quedat en llibertat i sense mesures cautelars els dos mossos que acompanyaven Puigdemont en el mateix moment de la detenció. El quart acompanyant del president destituït, l'empresari gironí Josep Maria Matamala, no s'ha presentat davant el tribunal espanyol perquè no li han notificat la citació, ja que la seva residència actual és a Bèlgica.

Així s'ha expressat l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas a la sortida de la declaració d'Alay.

Alonso-Cuevillas

Poca cosa a declarar. Ha estat molt breu. El tema no té cap rellevància penal i per això tots tres han sortit en llibertat sense mesures cautelars.


A finals de març, la Fiscalia de l'Audiència Nacional va obrir una investigació, a instàncies de la policia espanyola, per determinar si havien pogut incórrer en un delicte d'encobriment per acompanyar el president destituït en el trajecte de tornada de Finlàndia a Bèlgica, quan l'euroordre de detenció i entrega ja estava dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. Els dos agents dels mossos i l'historiador ja van ser detinguts el 28 de març i van prestar declaració davant la policia espanyola a Barcelona, que els va deixar lliures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.