Conesa tanca gairebé 20 anys de política municipal a Sant Cugat


  • Comparteix:

L'arribada de Mercè Conesa a l'alcaldia de Sant Cugat ha estat com la seva sortida: en el compte enrere per a les eleccions municipals. Aquell Nadal, de fa vuit anys, la llavors tinenta d'alcalde de Territori agafava el testimoni del futur conseller Lluís Recoder amb l'objectiu de revalidar la majoria absoluta de CiU. Superada la prova, la victòria va ser més difícil en les darreres municipals, que van obligar el seu govern en minoria a buscar suports.

L'obra de govern de Conesa deixa un Sant Cugat emprenedor i 'smart', que aposta pel talent, el coneixement i la captació d'empreses. Ha fet de les polítiques socials, l'habitatge assequible i la qualitat de vida els punts de llança del seu programa. Un govern que deixa pendent el litigi de Torre Negra i la completa urbanització dels districtes, però que també ha portat nous equipaments a la ciutat, com el tercer CAP, la biblioteca de Volpelleres i el rescat econòmic de la Unió.

I pel mig el procés. Un compromís, el de Sant Cugat amb la independència, que sovint ha estat criticat de part de l'oposició. Una oposició que també li ha demanat una major dedicació al municipi, arran d'assumir la presidència de la Diputació. Un organisme des d'on també ha defensat les potencialitats de Sant Cugat, com a ciutat jove, en constant creixement i amb bona salut econòmica.

En clau política, Conesa mai no va aconseguir convèncer ERC-MES per fer govern, però sí va tenir el suport dels republicans en dos pressupostos. Un idil·li trencat arran d'aliances inesperades de Conesa com la protagonitzada amb el PSC. Un pacte de govern curt i aritmètic que l'1-O i les eleccions catalanes van endur-se per davant.

L'any que compleix 50 anys, Conesa, mare de tres fills, deixa enrere gairebé 20 anys dedicada a Sant Cugat, i agafa la responsabilitat de ser la primera dona en liderar el Port de Barcelona. Un repte més per a Conesa, ara, a l'altra banda de Collserola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.