El CDR de Sant Cugat aborda l'estat de la repressió amb diversos activistes


  • Comparteix:

La jornada 'La repressió ahir i avui, de què estem parlant?', organitzada pel CDR de Sant Cugat, ha posat de manifest aquest dissabte el vincle entre les estructures dels estats i la repressió. Així ho han explicat el periodista de 'La Directa' Jesús Rodríguez i l'activista i exdiputada de la CUP Gabriela Serra en un debat que ha aplegat una cinquantena de persones i on també s'ha projectat el documental 'El primer dia d'octubre' a la Casa de Cultura. L'activista i exiliat polític Enric Duran i l'expresa política Laura Riera han completat un programa de xerrades que ha posat sobre la taula com s'articula actualment la repressió.



La repressió policial el dia del referèndum i l'actuació tant del govern català com de l'Estat espanyol han estat els temes que han abordat Jesús Rodríguez i Gabriela Serra. Segons l'exdiputada de la CUP aquesta repressió està legitimada i reforçada pel govern espanyol.

Gabriela Serra

La repressió a casa nostra està legalitzada. Tenim un codi penal, tenim una llei de seguretat ciutadana i tenim un pacte antiterrorista que legalitza la impunitat i l'arbitrarietat.


De la seva banda, el periodista de 'La Directa' Jesús Rodríguez afirma que l'Estat espanyol ha buscat 'caps de turc' entre els col·lectius que es manifesten contra la repressió perquè tothom vegi la força de les estructures de l'Estat.

Jesús Rodríguez

Quan la massa crítica és nombrosa l'Estat busca una acció exemplaritzant i busca persones seleccionades per aplicar-los la repressió. L'objectiu és una onada expansiva cap a la persona anònima


La jornada ha seguit amb un dinar solidari amb música en directe de Sílivia Tomàs i les intervencions d'Enric Duran, per videoconferència, i Laura Riera. Ja a la tarda, els col·lectius Memòria contra la tortura, Alerta Solidària i un expert informàtic han parlat de diversos aspectes de la repressió a través de tallers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.