Torrent denuncia Llarena per vulnerar els drets polítics dels diputats presos


  • Comparteix:

Roger Torrent durant la Nit Irla / Foto: Parlament

Roger Torrent durant la Nit Irla / Foto: Parlament

El president del Parlament, Roger Torrent, ha presentat en nom de la institució una denuncia contra els jutges del Tribunal Suprem per la situació que creu que pateixen els diputats independentistes que estan presos, entre ells, el santcugatenc Raül Romeva. Torrent considera que s'han vulnerat els drets polítics dels càrrecs electes. En concret, la denuncia està dirigida contra el jutge Pablo Llarena, que instrueix el cas de l’1-O, i els magistrats de la sala d’apel·lacions, ja que entén que les seves accions podrien ser constitutives dels delictes de detenció il·legal, vulneració dels drets fonamentals i prevaricació judicial.

Durant la Nit Irla, Torrent ha justificat que la denuncia es presenta amb 'el compromís de defensar els drets polítics de tots els diputats', davant el qual, ha dit, no es recularà 'ni un mil·límetre'.

La denúncia es produeix en compliment amb l’acord de mesa de l’abril passat en què es va acordar exercir accions penals 'en defensa de la dignitat i autonomia de la institució, de la divisió de poders, i dels drets dels diputats i de tots els ciutadans representats'. La decisió de la mesa es va produir després que el Tribunal Suprem impedís per segona vegada la investidura del diputat Jordi Sànchez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.