El delegat del govern espanyol anuncia, ara, que Sant Cugat tindrà 4 nous agents de la policia estatal


  • Comparteix:

L'alcalde diu que aquest reforç és 'insuficient', ja que la plantilla està al 50% de les necessitats

L'alcalde diu que aquest reforç és 'insuficient', ja que la plantilla està al 50% de les necessitats

La plantilla de la policia estatal a Sant Cugat es reforçarà amb 4 nous agents. Així ho ha anunciat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, després de descartar, fa unes setmanes, aquesta opció. L'ampliació de la dotació serà l'últim reforç de la policia estatal a la nostra ciutat abans del desplegament dels Mossos d'Esquadra, previst per a finals del 2006.

El delegat del govern espanyol a Catalunya ha donat la benvinguda als 132 nous agents del Cos Estatal de Policia destinats a la ciutat de Barcelona i diversos municipis de la província, entre ells Sant Cugat. La comissaria de la nostra ciutat es reforçarà amb 4 nous agents, el mateix nombre que es destinarà a Rubí i a Cerdanyola.

L'alcalde, Lluís Recoder, considera 'insuficient' aquest reforç, i reitera que la manca d'efectius del Cos Nacional implica un esforç suplementari de la policia local.

Lluís Recoder

És veritat que ara ens envien més agents, però encara són insuficients. A Sant Cugat tenim el doble d'agents de la policia local que del cos nacional.


Recoder ha recordat que la plantilla de la policia estatal compta amb una quarantena d'agents, la meitat dels que té la plantilla de la policia local. Segons l'alcalde, aquesta xifra està molt lluny de la dotació que recomana el propi Ministeri d'Interior, i lluny, també, dels 83 agents dels Mossos que integraran a partir del 2006 la comissaria de la policia autonòmica a la nostra ciutat.

Aquesta decisió, a més, contradiu les declaracions del propi Joan Rangel durant una visita a Sant Cugat, fa poc més de dues setmanes. En aquella ocasió, Rangel va manifestar que no tenia sentit ampliar la dotació de policia estatal a la nostra ciutat abans del desplegament de la policia autonòmica, previst pel segon semestre del 2006. L'escoltem.

Joan Rangel

El que plantifiquem ara és a curt termini, i en futur pròxim tindrem una comissaria dels mossos d'esquadra i una policia nacional que canviarà de funcions


Durant l'acte de presentació dels nous agents, però, Rangel ha explicat que l'arribada d'aquesta promoció de policies té per objectiu mantenir 'els nivells de seguretat acceptables' a la demarcació de Barcelona, a l'espera del desplegament definitiu dels Mossos d'Esquadra.

En el mateix sentit s'ha expressat el cap superior de la policia estatal a Catalunya, José López Rodríguez, que ha remarcat que l'arribada d'aquests agents contribuirà a 'mantenir els estàndards de seguretat actuals' a la província de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.