El govern espanyol avaluarà l'acostament dels 'presos polítics' quan Llarena tanqui diligències


Temes relacionats

Llarena rebutja alliberar Romeva, Junqueras i Forcadell per risc de fuga i de reiteració delictiva (14/jun/18)


  • Comparteix:

Una concentració a favor de l'lalliberament dels presos

Una concentració a favor de l'lalliberament dels presos

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha afirmat aquest divendres que l'executiu avaluarà un possible acostament dels polítics independentistes presos, entre ells el santcugatenc Raül Romeva, una vegada conclogui la instrucció de la causa contra ells. Aquesta conclusió tindrà lloc previsiblement a finals de juny, segons els calendaris amb què treballa el jutge del Tribunal Suprem (TS) que instrueix la causa, el santcugatenc Pablo Llarena.

Celaá ha abordat la qüestió a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres després que aquest dijous el jutge Llarena i el ministre del ram, Fernando Grande-Marlaska, van intercanviar criteris sobre qui té a potestat de fer possible l’acostament. Marlaska va situar el possible acostament a l’àmbit de decisió del jutge, que posteriorment, aprofitant una interlocutòria on denegava l'alliberament de Carme Forcadell, Oriol Junqueras i Raül Romeva, va afirmar que és el govern espanyol qui ha de 'definir el centre penitenciari concret' on s’ha de complir la presó provisional.

Celaá no ha contradit el jutge i ha recordat que tots ells es troben en situació de presó provisional i que 'el govern el que afirma és que els presos preventius han d’estar a prop del jutge instructor', és a dir, a prop del Suprem, situat a Madrid. En tot cas, segons la portaveu del govern espanyol, 'un cop tancades les diligències la responsabilitat passa a Institucions Penitenciàries', i per tant, 'quan estiguin acabades les diligències poden ser transportats'.

De la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que 'la qüestió dels 'presos polítics' no ha de ser objecte de negociació'. També ha deixat clar que aquest no serà un aspecte a negociar en la reunió prevista amb el nou president del govern espanyol, Pedro Sánchez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.