Sant Cugat celebra avui el primer ple amb Carmela Fortuny com alcaldessa

Xavier Cortés s'estrenarà com a regidor no adscrit en una sessió que serà l'última Mercè Conesa com a regidora


  • Comparteix:

El ple comença a les quatre de la tarda / Foto: Localpres

El ple comença a les quatre de la tarda / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, presideix aquest dilluns per primera vegada un ple ordinari. La sessió, on es debatran 10 mocions dels grups municipals, servirà perquè Xavier Cortés prengui possessió com a regidor no adscrit i serà l'última que tindrà l'exalcaldessa Mercè Conesa com a regidora. El ple arrencarà a les quatre de la tarda i es podrà seguir en directe a través de Cugat.cat i de Facebook Live. A les vuit del vespre tindrà lloc el torn de l'audiència pública.

Amb l'entrada de Cortés al consistori, hi haurà ara nou intervencions: set per als grups municipals i dues per als dos regidors no adscrits. L'acceptació de l'acta de regidor per part de Cortés la va confirmar divendres l'alcaldessa, Carmela Fortuny, en roda de premsa.

Carmela Fortuny

Xavier Cortés no entra a govern tot i que ens vam presentar a la mateixa llista. Serà regidor no adscrit.


Punts de l'equip de govern
Els regidors debatran sobre el pla especial urbanístic que permetrà l'EMD de Valldoreix ampliar les seves instal·lacions. També es donarà compte de la 'Declaració de Castellar del Vallès', aprovada a la 18a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Sostenibilitat.

A la sessió es posarà sobre la taula l'aprovació inicial del reglament del servei d'atenció social de proximitat.

Mocions dels grups municipals
- ERC-MES, amb el suport el PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC i ICV-EUiA i el PSC, tirarà endavant una proposta per promocionar el reciclatge de l'oli usat domèstic.

- Els mateixos grups, amb una moció original dels cupaires, propiciaran l'aprovació d'una moció per crear una oficina d'atenció i informació al pensionista.

- La CUP-PC, amb el PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i ICV-EUiA, defensarà i donarà llum verda a la creació d'un nou premi literari de narrativa a Sant Cugat.

- També prosperarà una moció conjunta d'ERC-MES, el PDeCAT-Demòcrates i el PSC perquè es constitueixi un Consell Econòmic i Social a la ciutat.

- El PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES sumen vots suficients perquè l'Ajuntament reclami de forma oficial l'alliberament dels polítics empresonats per l'1-O.

- ICV-EUiA i la CUP-PC instaran la resta de grups a crear un programa de locals i oficines de protecció oficial.

- El PP i el PSC reclamaran millores al cos de Policia Local, el qual esperen que assoleixi un mínim de 120 agents.

- Els populars, amb Cs, demanaran que el ple reprovi les piulades i articles que van acaparar l'opinió pública quan Quim Torra va ser investit president de la Generalitat, així com del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, el santcugatenc Jordi Puigneró.

- El grup socialista presenta una moció perquè la comissió del nomenclàtor local estigui reglada i disposi de criteris formals.

- Cs defensarà l'eliminació de les darreres places de zona blava que s'han implementat a la ciutat.

- La formació taronja presentarà l'última moció, que insta l'equip de govern a reforçar el manteniment i neteja d'escocells per combatre incendis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.