Xavier Cortés torna a ser regidor, ara amb Units per Avançar


  • Comparteix:

Cortés, en el moment de prendre possessió / Foto: Ajuntament

Cortés, en el moment de prendre possessió / Foto: Ajuntament

Xavier Cortés ha pres aquest dilluns possessió del càrrec com a regidor després de la marxa de Damià Calvet. Torna 11 anys després a la política municipal en ser el següent a la llista amb la qual CiU va concórrer a les municipals. No obstant això, Cortés ha assumit l'acta com a regidor no adscrit i representant el partit Units per avançar. La nova cara del ple va ser regidor per CiU, representant l'extinta UDC, entre 2003 i el 2007.

ESCOLTA-HO

Cortés, que va ser l'últim president d'UDC a Sant Cugat, ha definit Units per avançar com una formació 'catalanista, municipalista i nacionalista'. També ha apuntat que amb la seva entrada l'Ajuntament 'és una mica més plural'.

El nou regidor ha estès la mà a la resta de formacions per treballar plegats i establir acords en temes de ciutat.

Xavier Cortés

És des de cada ens local des d'on es construeix país i Catalunya cada dia, de la forma més propera. Entenem la política des del diàleg i per al diàleg.


L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha aprofitat el punt per excusar la presència de la regidora i exalcaldessa, Mercè Conesa, en el ple d'aquest dilluns.

Retorn al consistori
Xavier Cortés i Morros té 49 anys i en els últims anys s'ha dedicat a l'empresa privada, en l'àmbit de la gerència, vendes i gestió de projectes. El santcugatenc va ocupar a partir de 1994 diversos càrrecs en l'àmbit local. El 1999 va assumir la gerència de l'EMD de Valldoreix en l'últim mandat del democristià Miquel Paraira, i al consistori va entrar com a regidor per CiU de les àrees de Medi Ambient, Descentralització i Esports el 2003. Al 2007, va deixar la política professional, per motius personals.

En clau de partit, Cortés va formar part de l'executiva local d'UDC fins arribar a assolir la presidència en la recta final del partit. També va ser màxim responsable de la comarcal del partit. En les eleccions al Parlament de 2015, va ser el candidat santcugatenc d'Unió en el número 51. Aquella derrota electoral va propiciar el principi del final del partit. Ara, forma part d'Units per avançar, formació que també es presentarà als comicis locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.