Sant Cugat se suma a la declaració contra el malbaratament alimentari


  • Comparteix:

Un compostador / Foto: Sant Cugat Sostenible

Un compostador / Foto: Sant Cugat Sostenible

Sant Cugat s'adhereix a la declaració de Castellar del Vallès per fomentar l'aprofitament alimentari. Des de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat demanen als municipis i als seus equipaments, sobretot els menjadors escolars, un consum responsable. En aquest sentit, Sant Cugat fomentarà les iniciatives que vagin cap al reaprofitament de residus i matèria orgànica, campanyes de sensibilització i donar suport als productors locals.

ESCOLTA-HO

La creació d'horts municipals que promoguin la inclusió social i la implantació de mesures fiscals que afavoreixin l'aprofitament alimentari són algunes de les accions que el consistori adoptarà per prevenir el malbaratament.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat els detalls de l'acord, que es va signar l'1 de març en l'assemblea general de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, així com el funcionament d'aquesta xarxa.

Joan Puigdomènech

Durant l'any hi ha reunions de caràcter tècnic entre els diferents municipis en les quals s'intercanvien experiències. Cada any hi ha una assemblea general.


Per part de l'oposició s'han pronunciat el portaveu del PSC, Pere Soler, i el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor, que han reclamat que aquests objectius es plasmin en algun pla d'acció i no es quedin només en paraules. El regidor no adscrit Dimitri Defranc ha felicitat l'Ajuntament per la iniciativa.

Les llars, els restaurants i els establiments catalans llencen cada dia 720.000 quilos de menjar que cobririen les necessitats alimentàries de 500.000 persones, segons la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.