Sant Cugat tindrà una borsa de locals i oficines de lloguer de protecció oficial


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de locals de Promusa

Imatge d'arxiu de locals de Promusa

Els locals i oficines buits de Promusa s'adjudicaran a través d'un concurs públic amb criteris de protecció oficial. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns una moció d'ICV-EUiA i la CUP-PC que així ho estableix, a través de la creació d'una borsa que es posarà a disposició de col·lectius vulnerables, projectes de proximitat i iniciatives culturals i de coneixement. La majoria de l'oposició ha sumat per tirar endavant aquesta iniciativa, tret del PP i el regidor no adscrit Xavier Cortés que han votat en contra juntament amb el PDeCAT-Demòcrates.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ



Ara l'equip de govern té un termini de sis mesos per fer l'inventari de locals i oficines buits de Promusa i crear la borsa. Els immobles de lloguer s'adjudicaran a través d'un sistema similar als habitatges de protecció oficial, amb un concurs públic per puntuació. Així el preu de la cessió serà proporcional a la superfície, per sota el preu de mercat i progressiu.

En aquest sistema de puntuació es tindran en compte activitats d'entitats sense ànim de lucre, comerç local, treball de cures i serveis a les persones, consum responsable, projectes culturals, petita producció urbana, economia verda i circular, i projectes de coneixement i innovació. El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha explicat l'objectiu d'aquesta mesura.

Ramon Gutiérrez

Volem evitar que s'hi estableixin negocis de franquicies i de restauració. Necessitem que hi hagi comerç que arreli al barri, que sigui sostenible i tingui un projecte compartit amb els veïns.


A més, també tindrà en consideració col·lectius com dones, joves sense estudis superiors, persones en atur de llarga durada o majors de 45 anys, persones en situació de vulnerabilitat social, cooperatives i projectes d'economia social i solidària.

L'equip de govern, però, ha votat en contra. La tinenta d'alcalde de Progrés Social i Habitatge, Susanna Pellicer, ha justificat així el rebuig a la proposta.

Susanna Pellicer

Amb les inversions que hem de fer per arribar al 2030 que el 5% de l'habitatge sigui de protecció de lloguer, necessitem aquests ingressos de la venda i lloguer de les oficines i locals de Promusa.


Segons Pellicer, Promusa té actualment 54 locals i 53 oficines.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.