El ple acorda l'aplicació de diverses millores per a la plantilla de la Policia Local


  • Comparteix:

La situació de la Policia Local ha tornat a ser centre del debat plenari / Foto: Localpres

La situació de la Policia Local ha tornat a ser centre del debat plenari / Foto: Localpres

Les millores de les condicions de la plantilla de la Policia Local han tornat a protagonitzar el ple amb una moció del PP i del PSC. El govern ha formulat una única esmena, centrada en treballar la moció des de la feina que s'està fent en el Pla Sant Cugat de Seguretat i Convivència, que ha rebut el suport de tothom. Els proposants han exposat la necessitat d'actuar davant l'envelliment de la plantilla i posar remei contra les baixes laborals, que la CUP-PC ha situat en un 22%.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ


CONSULTA LES ESMENES DEL PDeCAT-DEMÒCRATES



La moció, original del PP, vol posar sobre la taula la urgència de treballar per una plantilla rejovenida de la Policia Local. Ho aborda el portaveu popular, Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

El problema que detectem és que els agents propers als 59 anys es jubiliran, s'acolliran a aquesta mesura. Serà un problema per al 2019, el 2020...


El text demana acomplir l'objectiu inicial d'arribar als 120 agents i aprovar una convocatòria addicional de reposició per aquest any per cobrir les baixes derivades de la jubilació anticipada d'agents als 59 anys.

La moció també posa sobre la taula el reforç d'efectius al torn de nit i els caps de setmana, tot i que la tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha recordat que són aspectes, aquests, lligats a les negociacions del conveni amb la policia.

Cristina Paraira

Reestructurar torns, hi ha darrere tota una negociació, per molt que ho digui una moció. No és un tema fàcil.


Un punt compartit per ERC-MES, que ha demanat la votació per separat dels punts per permetre el posicionament en un tema 'que va més enllà del número d'agents'. En aquest sentit, la CUP-PC i Cs han destacat el valor de la moció, pel seu caràcter tècnic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.