L'Associació de Propietaris de La Floresta acusa 'alguns polítics' d'encallar la modificació del PGM


  • Comparteix:

Els veïns reclamen que es legalitzin les cases que el Pla del 1976 deixava fora d'ordenació

Els veïns reclamen que es legalitzin les cases que el Pla del 1976 deixava fora d'ordenació

Mig centenar de veïns de La Floresta han fet acte de presència al ple per reclamar la legalització de les cases que el Pla General Metropolità del 1976 va deixar fora d'ordenació. Els veïns han exigit que es desencalli la tramitació del PGM del districte, i han demanat explicacions als partits que, segons ells, permeten que aquesta 'injustícia' es perpetuï.

Més de 50 veïns han omplert de gom a gom la sala de plens de l'Ajuntament per escenificar, amb pancartes, la seva queixa per l'aturada en la tramitació de la modificació del PGM de La Floresta.

Segons els veïns, que han intervingut en el torn de precs i preguntes del públic, és 'inadmissible' que després de 28 anys de reclamacions, encara no s'hagi aprovat el nou PGM que legalitzi les cases que l'anterior Pla deixava fora d'ordenació. El vocal de l'Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta-Pearson, Iñaki Reixach, ha acusat 'alguns florestans i polítics' de perpetuar aquesta situació, que consideren una 'injustícia' per als propietaris dels habitatges.

Iñaki Reixach

És una injustícia i no entenem com alguns florestans i polítics donen suport a aquest fet, que provoca inadmissibles perjudicis morals i econòmics als propietaris.


Els veïns han afegit que la tramitació inicial de la modificació del PGM havia retornat la il·lusió i l'esperança als propietaris de les cases fora d'ordenació, però han advertit que la paral·lització dels tràmits ha provocat, ara, que els afectats hagin recuperat la por a perdre les seves vivendes.

El president de l'Associació de Propietaris i Veïns de La Floresta, Josep Lleonart, ha anat més lluny, i ha acusat 'alguns polítics' de prioritzar els drets dels porcs senglars, abans que els de les persones.

Josep Lleonart

Em sorprèn que alguns polítics vulguin enderrocar aquestes cases dient que els porcs senglars tenen prioritat sobre les persones. És intolerable.


Els veïns han reclamat que l'Ajuntament tiri endavant, amb el redactat actual, els tràmits de modificació del PGM de La Floresta, i que els polítics que s'hi oposen expliquin les seves raons. A més, lamenten que el debat sobre la preservació de Can Busquets entorpeixi la resolució del problema de les cases fora d'ordenació.

Recordem que el projecte de modificació del PGM de La Floresta va ser aprovat inicialment per l'Ajuntament i va comptar amb el vist-i-plau de la Comissió d'Urbanisme de Barcelona i el patronat de Collserola, però l'expedient va ser retornat per defectes formals pel nou govern dela Generalitat. A més de la legalització de les cases fora d'ordenació, el nou PGM, ara paralitzat, inclou la urbanització de 64 habitatges a Can Busquets, preservant el 80% del territori com a zona forastal, Fet que ha provocat l'oposició de sectors veïnals de La Floresta i dels grups d'esquerra al consistori que volen una protecció del 100%..



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.