La reclamació per ampliar el parc públic de lloguer social, a l'Espai Comú


  • Comparteix:

La xerrada ha tingut lloc a l'Espai Comú, organitzada per ICV-EUiA

La xerrada ha tingut lloc a l'Espai Comú, organitzada per ICV-EUiA

Augmentar el parc públic de lloguer social amb el suport econòmic de la Generalitat i l'Estat és l'eix principal d'actuació que proposa el gerent de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Fernández Ontiveros, per fer front a l'increment dels preus del lloguer i a l'exclusió habitacional. Fernández Ontiveros ha ofert una xerrada aquest dimarts a l'Espai Comú, on ha diagnosticat els principals problemes i les possibles solucions al voltant d'una qüestió central de la política tant santcugatenca com barcelonina.

L'exsecretari de Medi Ambient i Habitatge del primer tripartit ha enumerat els tres grans reptes actuals: els desnonaments i la pèrdua d'habitatge de moltes famílies; la bombolla del lloguer lligada a una sortida lenta de la crisi; i l'exili econòmic dels joves, marcat per l'increment de preus i la precarietat laboral. Fernández Ontiveros ha lamentat que el mercat de lloguer s'adapti 'sempre a les rendes més altes' i s'oblidi de les baixes, fet que provoca l'expulsió dels més pobres de ciutats com Barcelona o Sant Cugat.

Tot i això, Fernández Ontiveros creu que la ciutat té elements per ser optimistes.

Ricard Fernández

Sant Cugat encara té unes disponibilitats de sòl que permetin generar habitatge social. S'ha de destinar al lloguer perquè la compra-venda en aquest cas suposa la privatització de l'ús per part de les famílies.


També creu que caldria limitar per llei l'increment dels preus del lloguer, com es fa a Berlín o París i ha insistit en què cal que els ajuntaments posin 'el sòl i l'esforç' a través de les empreses públiques com Promusa. Alhora, però, també reclama que la Generalitat i el govern 'tornin a subvencionar' una promoció d'habitatge públic que, de mitjana, té un cost de 30.000 euros per unitat, a banda de l'endeutament públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.