La Generalitat aplana el camí per protegir Torre Negra

L'informe condiciona fer la Ronda Sud a minimitzar l'afectació al torrent de Llaceres


Temes relacionats

L'Associació de Propietaris de Torre Negra reclama a l'Ajuntament iniciar 'una negociació veraç' (21/mar/18)

Nova modificació urbanística del ple de Sant Cugat per assolir la preservació de Torre Negra (19/mar/18)


  • Comparteix:

La finca de Torre Negra admetria usos docents, culturals i mediambientals / Foto: Ajuntament

La finca de Torre Negra admetria usos docents, culturals i mediambientals / Foto: Ajuntament

L'aprovació definitiva de la darrera modificació del planejament per preservar Torre Negra està més a prop amb l'informe favorable d'aquest dimarts de la Generalitat. La Comissió de Política Territorial i d'Urbanisme avala que el canvi del Pla General Metropolità (PGM) potenciï el sector com a espai rural que connecti el centre i el Parc de Collserola. En el cas del veïnat del carrer Gordi, hi fixa un màxim de 22 habitatges. Sobre la Ronda Sud, en condiciona l'execució a l'aprovació d'un projecte d'urbanització que minimitzi l'afectació sobre el torrent de Llaceres. Fonts del departament de Territori han explicat a Cugat.cat que l'aprovació definitiva, a mans del conseller Damià Calvet, serà en breu.

La tercera modificació del PGM va arribar després que el Tribunal Suprem (TS) confirmés la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que considerava que Torre Negra no podia ser preservada pels valors naturals. Els tribunals, però, van reconèixer la competència de l'Ajuntament per classificar l'àmbit com a sòl no urbanitzable ordinari, que és la fórmula que ha impulsat el consistori.

L'informe de la Generalitat avala també classificar com a sòl urbà els tres nuclis existents: el Club Tennis Natació Sant Cugat, l'Avenç i la urbanització de Can Gordi, on es fixa un màxim de 22 habitatges i el repartiment de les quotes perquè els propietaris acabin les obres d'urbanització. Es reconeixen equipaments en sòl no urbanitzable com les tres hípiques, a les qual se'ls permetria usos lúdics esportius i poder fer una clínica veterinària, restauració i una masoveria, entre d'altres.

Sobre la Ronda Sud, l'execució requeriria un projecte d'urbanització previ que garanteixi l'afectació mínima al torrent de Llaceres i la restauració de la llera i la vegetació de la ribera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.