Part de l'oposició reclama eliminar la missa de les activitats institucionals de la Festa Major


  • Comparteix:

La missa té lloc al Monestir de Sant Cugat

La missa té lloc al Monestir de Sant Cugat

Els grups municipals de la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC demanen un any més que la missa inclosa al programa de la Festa Major deixi de ser una activitat institucional. Les agrupacions d'esquerres reivindiquen la laïcitat en les administracions i per això no assistiran a la litúrgia, que té lloc el dia de Sant Pere abans del Paga-li Joan.

A més, els grups d'esquerres reclamen a l'equip de govern que en cas d'assistir-hi ho facin a títol personal i no com a alcaldessa o regidors. En un comunicat conjunt, els partits consideren que cal separar els assumptes religiosos dels institucionals i polítics, ja que, diuen, formen part de l'àmbit privat.

Tot i així, els signats expressen el seu respecte davant el fet que 'com una entitat més del municipi puguin celebrar els actes que considerin', però creuen que els actes religiosos no haurien de formar part del programa oficial de la Festa Major.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.