Els veïns de Mira-sol acorden dedicar els 150.000 euros al manteniment del districte


  • Comparteix:

ICV qualifica de 'presa de pèl' el procés participatiu per decidir les inversions

ICV qualifica de 'presa de pèl' el procés participatiu per decidir les inversions

El ple del Consell de districte de Mira-sol ha acordat dedicar els 150.000 euros del pressupost que poden prioritzar els veïns a instal·lar marquesines a les parades de l'autobús, renovar mobiliari urbà i millorar la senyalització dels carrers. Des d'ICV, consideren que aquestes partides haurien d'anar a càrrec de les despeses ordinàries de l'Ajuntament, i qualifiquen de 'presa de pèl' el procés participatiu per decidir les inversions als districtes.

Tot i que aquest punt no figurava a l'ordre del dia de l'últim ple del Consell de districte de Mira-sol, el regidor de Descentralització, Xavier Cortés, ha instat les associacions de veïns a pronunciar-se sobre els usos de la partida de 150.000 euros que han de prioritzar els propis veïns.

Tal com ja s'havia discutit anteriorment en una reunió del grup de treball de Pressupostos, els representants veïnals han acordat dedicar aquests diners a instal·lar marquesines noves a les parades d'autobús, incorporar nous elements de mobiliari urbà i millorar la rotulació dels carrers del districte. Escoltem Xavier Cortés.

Xavier Cortés

Noves marquesines per al bus, completar el mobiliari urbà i la rotulació dels carrers. Ja he rebut propostes. Prego als veïns que donin el seu vist-i-plau a aquestes partides.


El representant d'ICV al Consell de districte de Mira-sol, Xavier Boix, ha manifestat que comprèn que les associacions de veïns siguin pragmàtiques i hagin decidit aquests usos per a la partida de 150.000 euros. Malgrat això, Boix ha qualificat de 'presa de pèl' el procés participatiu i ha assegurat que aquestes despeses haurien d'anar a càrrec del pressupost ordinari de l'Ajuntament.

Xavier Boix

Dedicar els 150.000 euros a marquesines per al bus, posar mobiliari urbà i senyalitzar els carrers és ridícul. Això hauria de ser despesa normal de l'Ajuntament. És una presa de pèl.


Boix ha lamentat, també, el retard en el procés participatiu per decidir les inversions als districtes, i ha posat com a exemple Mira-sol, que ha decidit les seves prioritats només dos mesos abans d'acabar l'any. Per tot això, el portaveu d'ICV ha reclamat un canvi en el procediment per prioritzar les inversions, de manera que es tinguin en compte, en primer lloc, les necessitats dels veïns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.