PP, Cs i PSC critiquen la carta de Romeva llegida abans del pregó i marxen del balcó


Temes relacionats

Free Romeva vol que el groc 'inundi' la Festa Major i repartirà 8.000 vanos amb el lema 'Llibertat' (28/jun/18)

Raül Romeva felicita els pregoners de la Festa Major amb una carta des de la presó d'Estremera (28/jun/18)


  • Comparteix:

Els representants de Cs, PSC i PP, a l'interior de l'Ajuntament durant la lectura de la carta

Els representants de Cs, PSC i PP, a l'interior de l'Ajuntament durant la lectura de la carta

Cs, PP i PSC han criticat que abans del pregó de Festa Major s'hagi llegit una carta enviada per Raül Romeva des de la presó. Els grups municipals ho consideren un error del govern que 'aprofundeix en la divisió social' i que exclou els santcugatencs que no pensen que hi hagi 'presos polítics'. Per expressar el seu rebuig, els representants de PP, Cs i PSC han marxat del balcó durant la lectura de l'escrit de Romeva, que lloa el protagonisme de l'esport a Sant Cugat i reivindica el 'respecte als drets i les llibertats de tothom'.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, explica per què s'han mostrat contraris a la lectura de la carta de l'exconseller santcugatenc.

Aldo Ciprian

No es tracta del moment més adient, la Festa Major ha de ser per a tothom. Cadascú té llibertat per expressar-se però estem parlant de l'Ajuntament, que és la casa de tots.


De la seva banda, el portaveu socialista, Pere Soler, creu que no era 'ni el lloc ni el moment' i ha insistit en què el gest 'exclou una part important de la ciutadania'.

Pere Soler

En una festa que en diem inclusiva, amb un encert per part dels pregoners, aquest ha estat un gest excloent en què una part de la població no se sent representada.


El portaveu popular, Álvaro Benejam, creu que és irrellevant el fet que Romeva sigui santcugatenc perquè 'és un ciutadà més'. També reclama que 'el sentiment independentista no contamini tota la Festa Major'.

Álvaro Benejam

Volíem que la Festa Major no estigués imbuïda per aquesta qüestió. Qui vulgui reivindicar la llibertat dels presos ho pot fer qualsevol dia de l'any, no a la Festa Major que és de tots.


El periodista santcugatenc Jofre Llombart ha estat l'encarregat de llegir la carta de Raül Romeva, que és a la presó d'Estremera des del 23 de març.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.