Més recursos i més implicació, claus de la CUP-PC per millorar la participació a Sant Cugat

Els anticapitalistes lamenten la caiguda de participació als pressupostos participatius


Temes relacionats

Unir Can Magí i Coll Favà amb un itinerari per a bicis i vianants, el més votat dels pressupostos participatius (27/jun/18)


  • Comparteix:

Els regidors cupaires Núria Gibert i Ignasi Bea

Els regidors cupaires Núria Gibert i Ignasi Bea

La caiguda en la participació en dos punts percentuals als pressupostos participatius d'enguany preocupa la CUP-PC, que aposta per la implicació de tota la ciutadania i de l'Ajuntament per millorar aquesta iniciativa, així com dotar-la de més recursos. En roda de premsa, els antisistema han lamentat que l'opció via internet per votar els projectes no ha estat prou efectiva i també han apuntat a un excés d'intervenció per part dels serveis tècnics municipals per afinar les iniciatives que es presentaven.

Els cupaires consideren que la participació ciutadana ha de servir per 'empoderar' el veïnat i no per refermar polítiques fetes d'ofici pels equips de govern. El regidor Ignasi Bea ha subratllat els tres eixos sobre els quals s'ha de treballar per millorar aquest sistema.

Ignasi Bea

Lamentem la pèrdua de confiança de la ciutania, cal millorar el sistema de votació per internet i millorar la difusió perquè la ciutadania s'hi impliqués.


La segona edició dels pressopostos participatius ha tingut la participació de 4.460 persones, un 6,21% de la ciutadania, el que suposa una caiguda de dos punts respecte a l'any passat. Malgrat aquestes dades, els anticapitalistes han celebrat canvis en aquesta edició com l'ampliació del cens perquè hi puguin votar ciutadans a partir dels 14 anys, l'ampliació de la partida i el fet que cada districte tingui garantit un projecte.

Al respecte de la participació als districtes, la portaveu cupaire i presidenta del consell de barri de la Floresta, Núria Gibert, creu que l'actual model de participació no és prou atractiu per a la ciutadania. Ho atribueix al caràcter no vinculant d'organismes com els consells de barri o el consell de ciutat.

Núria Gibert

Cal lluitar perquè allò que decideixin els veïns sigui vinculant. A vegades ens trobem amb negatives. Els consells són òrgans que la gent no se sent propis.


Per tirar endavant una millora dels sistemes de participació, la CUP-PC aposta per la implicació de tota la ciutadania, inclosos tots els departaments de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.