Llarena decreta la suspensió de Romeva, Puigdemont, Junqueras, Sànchez i Turull

Tots menys Toni Comín, que encara pot recórrer l'auto de processament


Temes relacionats

Romeva ingressa a la presó de Lledoners ( 4/jul/18)

Constituït el Parlament de la dotzena legislatura amb quatre diputats de Sant Cugat (17/gen/18)


  • Comparteix:

Llarena activa la maquinària per susprendre les responsabilitats públiques dels diputats a presó / Foto: ACN

Llarena activa la maquinària per susprendre les responsabilitats públiques dels diputats a presó / Foto: ACN

El magistrat del Tribunal Suprem (TS), el santcugatenc Pablo Llarena, ha dictat aquest dilluns l'ordre de suspensió de càrrecs públics de sis processats independentistes que mantenen l'acta de diputat del Parlament: el santcugatenc Raül Romeva, Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull. Tots, menys Toni Comín, que encara pot recórrer l'auto de processament. La decisió pot obrir un conflicte entre el TS i el Parlament, que en el seu reglament estableix que per suspendre un diputat cal que el ple 'ho acordi per majoria absoluta'.

Llarena activa aquest mecanisme de suspensió després que el 27 de juny la Sala d’Apel·lacions del Suprem desestimés ls 15 recursos presentats per les defenses i VOX i va confirmar el processament dels 25 investigats per delictes de rebel·lió, malversació i desobediència. La decisió arriba també després del trasllat de tots els presos independentistes a presons catalanes.

Tot i que la llei preveu que la suspensió sigui automàtica, cal aquesta interlocutòria motivada del jutge instructor per provocar la suspensió i ara Llarena haurà remetre aquesta decisió al Parlament.

Per suspendre'ls, Llarena invoca l'article 384 bis de la Llei criminal que estableix que quan el processament és ferm i el jutge ha decretat la presó provisional per un delicte comès 'per una persona integrada o relacionada amb bandes armades o individus terroristes o rebels, el processat que ostenti un càrrec públic quedarà automàticament suspès mentre duri la situació de presó'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.