S'aprova la nova ordenança d'estalvi d'aigua

El text estableix criteris de sostenibilitat per a edificis de nova construcció i la instal·lació de comptadors volumètrics


  • Comparteix:

L'Ajuntament vol reduir el consum d'aigua / Foto: ACN

L'Ajuntament vol reduir el consum d'aigua / Foto: ACN

L'ordenança municipal per a l'estalvi d'aigua, que estableix directives per controlar millor el consum d'aquest recurs en edificis de nova construcció, ha rebut l'aprovació definitiva aquest dilluns al ple. El text s'ha aprovat per unanimitat amb quatre de les 10 al·legacions que havia presentat ICV-EUiA i dues més que s'han recol·locat en altres ordenances. Quatre més s'han refusat, entre elles la que proposava incrementar les sancions en cas de no complir els requeriments de l'ordenança.

ESCOLTA-HO

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha justificat que s'hagin descartat algunes al·legacions.

Joan Puigdomènech

Quatre no les hem incorporat, o bé perquè hem cregut que ja eren al text o perquè necessitaven d'una progressió que no podíem acceptar directament per qüestions pressupostàries.


La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha assenyalat que estan satisfets amb les que s'han acceptat, tot i que ha assenyalat que els hagués agradat que s'acceptessin les relacionades amb les sancions.

Roser Casamitjana

Potser la que més lamentem és la que fa referència a les sancions, que nosaltres incrementàvem. En qualsevol cas, ho donem per bo i donarem suport a l'ordenança.


El text estableix, per exemple, que els edificis de nova construcció i aquells on es faci una rehabilitació integral hauran de disposar obligatòriament de comptadors individuals volumètrics per controlar el consum d'aigua a cada habitatge, local i, en definitiva, en tot tipus d'ús d'aquest recurs.

Amb aquest mecanisme de control, el consistori estudiarà els usos de l'aigua que es fan; és a dir, si és per beure, cuinar o dutxar-se, si és per a la cisterna del vàter o bé si s'utilitza per a reg o neteja. A banda de preservar l'aigua, l'Ajuntament ha vist motivada l'ordenança pel fet que el 66% del consum d'aquest recurs a Sant Cugat és domèstic. Així, anualment els santcugatencs gasten uns 4,4 milions de metres cúbics d'aigua.

La normativa també preveu que els espais de 200 metres quadrats o més no edificats (en l'ordenança anterior afectava a partir dels 300) susceptibles de ser regats disposin de sistemes de captació d'aigua i que l'aigua sobrant de les piscines es reservi per ser reutilitzada. Pel que fa als grans consumidors d'aigua (més de 5.000 metres cúbics per any), la normativa els obliga a elaborar un pla de gestió sostenible del cicle de l'aigua. Es tracta d'una mesura que afectaria una cinquantena d'equipaments, com escoles, pavellons esportius, centres comercials i indústries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.