Sant Cugat dóna suport a la regulació de l'eutanàsia


Temes relacionats

El PSC demanarà el suport de l'Ajuntament a la proposició de llei per regular l'eutanàsia ( 9/jul/18)


  • Comparteix:

La proposta de Llei de l'Eutanàsia vol regular els tipus de casos / Imatge: cc

La proposta de Llei de l'Eutanàsia vol regular els tipus de casos / Imatge: cc

Sant Cugat dóna suport a la Llei de regulació de l'eutanàsia, així com a la secció local de l'Associació Dret a Morir Dignament i altres col·lectius que treballin en favor del dret a morir dignament. Així ho ha acordat aquest dilluns el ple municipal amb l'aprovació d'una moció presentada pel PSC-CP, el PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, Cs, ERC-MES i ICV-EUiA, a la qual han donat suport tots els grups tret del PP que ha votat en contra i el regidor no adscrit Xavier Cortés que s'ha abstingut. El plenari ja va aprovar l'octubre passat una moció conjunta de tots els grups tret del PP per donar suport al dret a morir dignament a petició de l'Associació Dret a Morir Dignament Catalunya (DMD-Cat).

ESCOLTA-HO


CONSULTA LA MOCIÓ



La proposició de Llei de regulació de l'eutanàsia va entrar a tràmit al Congrés dels Diputats el 9 de maig passat. La Llei proposa despenalitzar aquesta pràctica en casos de pacients terminals o amb dolor irreversible. Ho ha explicat el portaveu del PSC, Pere Soler.

Pere Soler

Creiem que s'ha de respectar la dignitat, la llibertat i l'autonomia de les persones que volen una mort digna. S'ha de reconèixer aquest dret, però amb una regulació.


Tot els grups han donat suport a aquesta tramitació, tret del PP, que considera que la iniciativa pretén solucionar un problema i en genera un altre. En aquest sentit, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha lamentat que la proposta de llei pretengui 'acabar amb la persona' i no amb el dolor.

Álvaro Benejam

Entenem que allò que vol la gent no és morir, sinó deixar de patir. Una mort digne és eliminar el dolor, acabar amb el dolor no amb la persona.


La resta de grups han defensat la mort digna com un dret que cal regular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.