Sant Cugat treballarà per a la dignificació dels drets laborals del personal de la llar i les cures


  • Comparteix:

L'objectiu és visibilitzar i dignificar el treball de la llar i les cures / Foto: ACN

L'objectiu és visibilitzar i dignificar el treball de la llar i les cures / Foto: ACN

Sant Cugat treballarà per a la diginificació del treball de la llar i les cures a través de la ratificació del Conveni 189 de l'Organització Internacional de Treball (OIT). El ple municipal d'aquest dilluns ha aprovat la moció proposada per ERC-MES, CUP-PC, PDeCAT-Demòcrates, ICV-EUiA i el PSC amb l'objectiu d'equiparar els drets dels treballadors i treballadores d'aquest sector de la resta d'empleats davant la Seguretat Social. En aquest sentit, s'impulsaran mesures que facilitin la contractació o regulació del personal de la llar així com establir mecanismes de suport i acompanyament.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ



Tots els grups, menys el PP que s'ha abstingut, han donat suport a la moció i han posat de relleu la necessitat de 'visibilitzar i dignificar' el treball de la llar i les cures, en una professió 'feminitzada i racialitzada'. El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha remarcat la importància d'aquest sector a la ciutat i la necessitat de millorar les condicions laborals.

Èric Gómez

No totes les treballadores de la llar pateixen situacions properes a l'esclavisme. Estic convençut que, sense arribar a aquesta situació, a Sant Cugat moltes famílies tenen treballadores de la llar. Tantmateix, molt sovint són percebudes i tractades indignament, a vegades sense que qui se'n serveix se n'adoni.


Des del consistori es posarà en marxa una campanya de difusió per donar a conèixer els drets laborals de les persones treballadores de la llar i la incorporació, a partir de la propera onada de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat, d'indicadors que permetin conèixer el número de treballadors i treballadores de la llar que hi ha Sant Cugat i la seva situació laboral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.