Veïns de la Floresta reclamen més presència policial i recursos contra els robatoris a llars

L'Ajuntament traslladarà les inquietuds a Mossos en una reunió aquesta setmana


Temes relacionats

La seguretat i un projecte d'escola privada a la Floresta marquen l'audiència pública (16/jul/18)

Les aportacions ciutadanes, clau per a Mossos per combatre els robatoris a la Floresta (21/mai/18)


  • Comparteix:

Els manifestants a la porta del consistori

Els manifestants a la porta del consistori

Un grup de veïns de la Floresta alerta d'un repunt de robatoris a la zona, especialment al passeig dels Pollancres. Per fer-hi front, reclamen un increment d'efectius policial, així com més dotació de recursos per al cos de seguretat i la instal·lació de càmeres de seguretat. Ho han traslladat aquest dilluns a l'equip de govern durant l'audiència pública del ple municipal, on l'alcaldessa ha refermat el compromís del consistori amb la seguretat veïnal i on ha subratllat que traslladarà aquestes inquietuds a Mossos d'Esquadra aquest divendres en una reunió amb la comissària de la regió metropolitana nord, on s'encabeix Sant Cugat.

Els veïns, que la setmana passada van reunir-se amb l'equip de govern, es queixen que no s'està posant solució a aquests problemes de seguretat. En nom dels habitants de la zona ha intervingut Alfredo Cernuda.

Alfredo Cernuda

Només hi ha una patrulla a la nit. Fa unes setmanes vam sortir al carrer armats amb pals. Això s'ho trobaran moltes vegades si vostès no defensen les nostres famílies.


Tant la tinenta d'alcalde de Seguretat, Cristina Paraira, com l'alcaldessa han insistit que l'Ajuntament 'està al costat dels veïns' i han reconegut el problema. Paraira ha subratllat que la qüestió 's'ataca amb totes les mesures' de les quals disposa el consistori i ha explicat que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ja està treballant per reforçar la seguretat a la tanca que separa la via dels habitatges, un punt per on s'han detectat entrades de lladres.

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha explicat que aquesta setmana se celebrarà una reunió amb els Mossos d'Esquadra on s'exposarà aquesta situació. A més, té la intenció de traslladar-ho tot plegat a la conselleria d'Interior.

Carmela Fortuny

No deixaré de reivindicar més efectius. Ja li hem demanat hora al conseller d'Interior. Aquest divendres li traslladarem a la comissària de zona.


A la causa dels veïns s'ha sumat amb especial èmfasi el portaveu del PP, Álvaro Benejam, que ha insistit en la necessitat de dotar de més efectius policials Sant Cugat. Són declaracions a Cugat.cat abans que comencés l'audiència pública, a les portes de l'ajuntament, on un grup de veïns de la zona s'ha concentrat amb xiulets i cartells com a protesta.

Álvaro Benejam

Reclamem més presència policial i el govern local no ho està fent, sinó que proposa altres solucions que no queden clares.


Els grups municipals han posat de manifest la necessitat d'avançar la convocatòria el consell de seguretat el més aviat possible. Està previst que aquest òrgan es reuneixi, per primera vegada en el que va de mandat, el 19 de setembre.

La protesta del veïnat a les portes de l'ajuntament









  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.