Raül Romeva, 120 dies a la presó


Temes relacionats

Romeva i Junqueras demanen la llibertat i proposen com a alternativa l'arrest domiciliari o un dispositiu telemàtic (17/jul/18)

Diana Riba recorda que l'acostament de Romeva i la resta de presos 'no és cap fita' ( 4/jul/18)


  • Comparteix:

Raül Romeva porta 120 dies empresonat / Foto: ACN

Raül Romeva porta 120 dies empresonat / Foto: ACN

Aquest divendres fa 120 dies que l'exconseller santcugatenc, Raül Romeva, és a la presó. El passat 23 de març el jutge del Tribunal Suprem (TS) que instrueix la causa oberta pel procés, el també santcugatenc Pablo Llarena, va dictar presó provisional per a ell, Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell i Dolors Bassa. Ells van ser enviats a Estremera, on ja hi havien estat a finals de 2017, i elles a Alcalà Meco, on Forcadell havia passat una nit, mentre que per Bassa suposa un nou ingrés. El 4 de juliol, els dirigents independentistes empresonats van ser traslladats a les presons catalanes de Lledoners, els homes, i a Figueres, les dones. Es dóna el cas que Forcadell serà enviada avui a Catllar, al Tarragonès, a petició de l'expresidenta del Parlament.

120 dies després que Raül Romeva tornés a ingressar a la presó, presumptament per un delicte de rebel·lió, la seva esposa, Diana Riba, reflexiona sobre la situació en què es troba el seu marit i la resta de 'presos i exiliats polítics'.

Diana Riba

Cada dia que passa i els nostres familiars estan a l'exili o a la presó la situació és més greu perquè l'estat democràtic cau més baix. Hem de tornar a portar la política a l'àmbit polític i deixar el tema judicial de banda perquè puguin tornar a casa. Arribar als 120 dies, familiarment és duríssim, cada dia és més insostenible.


La portaveu de la campanya Free Romeva, Anna Ibáñez, assegura que la seva lluita encara no ha acabat.

Anna Ibáñez

Des de la campanya Free Romeva, tot i que els tenim més a prop la injustícia continua, i continuarem organitzant actes com hem fet fins ara. Amb suport directe a les famílies i com a denúncia d'aquesta situació, que és impensable en una suposada democràcia.


Riba i Ibáñez també han afegit que l'aproximació dels presos a Catalunya no és suficient. La dona de Romeva assegura que 'no és una victòria, és un dret', mentre que la portaveu de Free Romeva exposa que continua sent una situació 'absolutament injusta'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.