Els regidors no adscrits assenyalen l'efecte del procés en el curs polític

Defranc prepara una candidatura per a les municipals: Proposem


  • Comparteix:

Dimitri Defranc i Xavier Cortés / Foto. Localpres

Dimitri Defranc i Xavier Cortés / Foto. Localpres

Els regidors no adscrits assenyalen la influència del procés sobre el clima polític municipal com la principal característica del curs. Tant Dimitri Defranc com Xavier Cortés, acabat d'incorporar al ple, han destacat les tensions provocades per la política catalana com un dels impediments per avançar en acords municipals durant aquest any. Els dos regidors fan una crida a desencallar projectes i establir acords en 'temes de ciutat'.

Dimitri Defranc assenyala que, de cara a les eleccions del 2019, està preparant una proposta per presentar una candidatura nova. Sota el nom de Proposem, el projecte té vocació d'expandir-se des de Sant Cugat a altres municipis, tot i que ara per ara, assegura, està molt verda. Defranc ha posat l'accent en la inestabilitat del ple durant aquest curs passat, amb la marxa d'alguns integrants a la Generalitat i de l'alcaldessa, Mercè Conesa, al Port, i les dificultats que això ha implicat per avançar en les polítiques locals.

Dimitri Defranc

Un any marcat pel procés i els esdeveniments de setembre i octubre, que finalment van influir en la política municipal més del que esperàvem. Per exemple, en l'aprovació dels pressupostos.


Xavier Cortés, que formava part de les llistes al 2015 de l'extinta Convergència i Unió (CiU), va tornar a la política local per la marxa de l'actual conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Cortés representa al ple el partit Units per avançar, que definirà properament el seu cercle local per treballar de cara a les eleccions municipals.

El regidor no adscrit ha assegurat que mantenen 'totes les possibilitats obertes' de cara a possibles aliances tant pel que fa als comicis de maig com a cada votació del ple, que valoraran individualment i independentment de qui la presenti. Cortés ha assegurat que hi ha hagut una 'devaluació' de la política local i que des de la seva formació volen treballar 'des de Sant Cugat i per als santcugatencs'.

Xavier Cortés

Ens deixem arrossegar no tan sols d'allò que ve donat de la política nacional, sinó pel partidisme que fa oblidar l'essència de la política local, que és treballar, en el nostre cas, des de Sant Cugat i per a Sant Cugat.


Dimitri Defranc és regidor no adscrit des de setembre de 2016, després d'haver entrat al ple a la llista de la CUP-PC, mentre que Cortés ha tornat al ple aquest any després de ser regidor per CiU entre 2003 i 2007, com a representant d'UDC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.