Arran torna a retirar plaques de carrers amb noms d'alcaldes franquistes de Sant Cugat

Fortuny no comparteix 'la manera de fer' del col·lectiu juvenil


  • Comparteix:

L'organització ho ha explicat en una roda de premsa davant la seu del PDeCAT

L'organització ho ha explicat en una roda de premsa davant la seu del PDeCAT

Arran no pagarà la multa que l'Ajuntament li ha posat per retirar el 2016 tres plaques de carrers amb noms d'alcaldes franquistes a Sant Cugat. Amb motiu de la protesta, l'organització juvenil de l'esquerra independentista ha tornat a treure les plaques dels alcaldes franquistes Nicolás Villar, Josep Barnils i Pau Muñoz i ha iniciat una campanya antifeixista per 'esborrar el franquisme de Sant Cugat'. El col·lectiu ho ha explicat en una roda de premsa davant la seu del PDeCAT a qui fa responsable directe de la sanció.

Arran lamenta 'la inoperativitat i el despropòsit' del govern per 'respectar i reivindicar la memòria històrica tot i haver-se compromès fins a tres vegades' a retirar aquest tipus de simbologia. Des de l'entitat han exigit la retirada 'immediata' de la denúncia i de la sanció econòmica. Enric Lòpez és membre d'Arran.

Enric López

Convergència ens multa amb xifres desorbitades de diners per haver fet la feina que els pertocava fer a ells. No reconeixem la legitimitat de la multa desorbitada que el govern municipal pretén fer-nos pagar. Una multa arbitrària i col·locada a dit sobre un jove pel simple fet d'agafar un micròfon al ple municipal per denunciar la presència de plaques franquistes als carrers de la ciutat.


L'alcaldessa, Carmela Fortuny, diu no 'compartir la manera de fer' d'Arran i els insten a utilitzar els mecanismes establerts per l'Ajuntament 'per decidir què es fan amb aquests símbols'.

Carmela Fortuny

Nosaltres manifestem que no compartim aquesta manera de fer. L'Ajuntament té mecanismes per decidir què es fa amb aquests símbols, tenim una Comissió de Nomenclàtor i una decisió política en aquest sentit.


La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, ha explicat que s'està treballant en el canvi de nomenclàtor des de diferents àmbits, ja sigui amb l'informe elaborat pel Grup d'Estudis Locals, o des dels consells de barri. Ara bé, ha remarcat que l'última paraula per al canvi de nom d'un carrer o plaça la té el ple.









  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.