Llum verda per a l'ampliació de l'edifici de l'EMD de Valldoreix

L'actuació comportarà l'ampliació de l'Escola de Música i l'ordenació del pàrquing


Temes relacionats

Llum verda a l'expropiació de terrenys per ampliar l'àrea de l'EMD de Valldoreix (18/jun/18)

Els mòduls de l'Escola de Música de Valldoreix entren avui en funcionament (20/feb/17)


  • Comparteix:

L'estructura del 'garden'

L'estructura del 'garden'

L'entorn de l'EMD de Valldoreix enceta el curs vinent època de canvis amb l'ampliació de l'edifici de l'entitat municipal amb l'autorització, aquest divendres, de la Generalitat. El vistiplau de la comissió d'urbanisme suposa dotar la zona del Pla Especial que determina també els nous usos del sector. La novetat més destacada de l'actuació és que s'ampliarà l'escola de música i s'arranjarà el pàrquing.

L'edifici de l'EMD se situa al voltant de la plaça de Pompeu Fabra. A l'illa també es troba l’Escola de música, el Biblioaccés Vall d'Or i diverses finques propietat de l’EMD i també privades. La part no edificada de l’illa que ara es fa servir d’aparcament, començarà les obres d'habilitació al setembre i hi incorporarà una zona de jocs infantils.

La prioritat per al govern de l'EMD, però, serà l'ampliació de l'Escola de Música en l'anomenat espai de l'antic 'garden', on també s'hi vol encabir la sala polivalent. L'ampliació del centre musical, que ara compta amb dos mòduls prefabricats, és una de les promeses del govern de Valldoreix i la intenció és començar les obres abans que acabi el mandat. El Pla Especial també inclouria l'ampliació de la biblioteca, que s'ha quedat petita.

Tot plegat una bona notícia per al territori, segons la presidenta accidental de l'EMD, Susana Herrada.

Susana Herrada

Tenim enllestit el projecte de l'escola i el pressupost, i volem començar ràpid les obres. El nou pàrquing farà també molt bon servei.


Així, el nou tràmit proposa concentrar tota l’edificabilitat permesa en l’àmbit de l’illa delimitada pel passeig de l’Ametller, la rambla de 'Mossèn Cinto' i el passatge de can Bord, deixant la resta de l’espai lliure de construcció. En aquest espai, només es permetrà ocupar un 5% per a aparcament de bicicletes i càrrega i descàrrega.

Actualment l'edifici d'equipaments de l'EMD ocupa 2.600 metres quadrats i hi sumarà tres finques que suposen 4.500 metres quadrats més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.