Ponsatí també se suma a les peticions de recusació dels magistrats de la causa del procés

El lletrat qüestiona que el Suprem no és 'imparcial'


Temes relacionats

El Suprem confirma les suspensions com a diputats de Romeva, Junqueras, Turull, Rull i Sànchez (30/jul/18)

La justícia escocesa arxiva el procés d'extradició de Ponsatí (23/jul/18)


  • Comparteix:

Ponsatí, Puigdemont i Puig, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

Ponsatí, Puigdemont i Puig, en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

La defensa de la santcugatenca Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Lluís Puig ha presentat un incident de recusació davant del Tribunal Suprem (TS) i demana apartar cinc magistrats que conformen el tribunal que jutjarà la causa del procés. El lletrat Jaume Alonso-Cuevillas demana recusar els magistrats Manuel Marchena, Andrés Martínez Arrieta, Juan Ramón Berdugo Gómez, Luciano Varela Castro i Antonio del Moral García. Tots ells -a excepció de Del Moral que substitueix l'exfiscal general Julián Sánchez Melgar- van formar part de la sala que va admetre a tràmit la querella interposada per l'exfiscal José Manuel Maza, el 31 d'octubre i que va desencadenar tot el procés judicial.

El lletrat qüestiona la imparcialitat del Suprem no només perquè són els mateixos que la van admetre a tràmit sinó perquè considera que els fets que s'han de jutjar tenen una 'profunda naturalesa política'. Apunta que el nomenament dels magistrats d'aquesta sala penal 'no es basa en criteris objectius legalment previstos' sinó que té un caràcter 'discrecional' ja que correspon al Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

L'ANC de Sant Cugat visita Escòcia
Un dels coordinadors locals de l'ANC, Josep Lluís Lliberia, visita aquests dies Escòcia representant l'Assemblea Nacional de Joves per la Independència (ANJI), promotors de la plataforma FreedomPonsatí. L'entitat ha participat en els actes organitzat per ANC Scotland, ANC England, Catalan Defence Commitee Edinburgh i Common Space de la Universitat d’Edimburg.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.