Pas endavant per convertir el xalet de l'avinguda de Cerdanyola en un equipament social per al barri


  • Comparteix:

Possible remodelació de la finca / Foto: Ajuntament

Possible remodelació de la finca / Foto: Ajuntament

La reconversió del xalet situat al xamfrà de l'avinguda Cerdanyola amb el passeig Torreblanca en un equipament social per al barri de Sant Francesc és cada cop més a prop. Per fer-ho possible, el plenari de dilluns donarà llum verda a l'aprovació provisional de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) d'aquest àmbit. La mesura arriba després que el consistori suspengués les llicències de l'immoble per preservar l'edifici i iniciés les converses amb la propietat per comprar-lo.

L'objectiu de les modificacions és donar resposta a les peticions dels veïns com ha explicat l'alcaldessa, Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

A mi m'agradaria posar en valor que tota aquesta feina s'està fent conjuntament amb els veïns i les veïnes del barri. Va ser una reclamació que des de l'Ajuntament assumim, hi treballem i avancem.


L'Ajuntament va anunciar a finals de 2016 la suspensió de llicències de l'immoble, acció que impedia que el propietari de la finca pogués fer cap tipus d'obra o enderroc, com tenia planejat. Davant aquesta situació, l'equip de govern va començar unes negociacions amb la propietat per quedar-se el xalet.

La conversió de xalet en un edifici municipal és una demanda llargament reivindicada pel barri i que el pas que dilluns ha d'aprovar el ple permetrà modificar l'actual qualificació de residencial per equipament públic. Paral·lelament, el consistori segueix les negociacions amb la propietat per veure si l'adquisició de l'edifici es fa en metàl·lic, per permuta o per la via de l'expropiació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.