L'Ajuntament agilitzarà els tràmits de llicències urbanístiques

El ple aprova una modificació de l'ordenança que permetrà fer una part dels processos a través dels col·legis professionals


  • Comparteix:

La llista d'espera per poder començar les obres es reduïrà / Foto: Ajuntament

La llista d'espera per poder començar les obres es reduïrà / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament modificarà l'ordenança municipal per agilitzar el tràmit de llicències urbanístiques. Per fer-ho possible, el ple ha donat llum verda a l'aprovació inicial dels canvis d'aquest document que, a partir d'ara, donarà la possibilitat als promotors d'encarregar al Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Barcelona (CAATEEB), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials l'Informe d'Ideoneïtat Tècnica (IIT). Aquest document serveix per garantir que el projecte i la documentació tècnica dels règims de llicència d'obres i de comunicació compleixen amb els requisits d'idoneïtat documental, suficiència i adequació normativa.

ESCOLTA-HO

L'objectiu del canvi és reduir el temps d'espera per obtenir la llicència urbanística. Això es podrà fer demanant als col·legis acreditats l'IIT. Amb aquest document a la mà, els promotors s'han d'adreçar a l'Ajuntament, que iniciarà els tràmits per donar la llicència. L'informe facilita la feina als tècnics municipals i, per tant, els tràmits s'escurcen.

Obtenir l'IIT és voluntari i, en el cas que els promotors el vulguin demanar, l'Ajuntament descomptarà el cost de l'informe a l'import de la llicència urbanística.

Queixes dels grups de l'oposició
Els grups de l'oposició han lamentat que el govern els hagi enviat una modificació del text a les dues del migdia i ERC, PP, PSC, Cs i el regidor no adscrit Dimitri Defranc han optat per l'abstenció. Els que han intervingut han demanat que es deixés sobre la taula, però el govern ha argumentat que era una modificació 'sense rellevància' i que es podia tirar endavant igualment amb la votació. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha puntualitzat que no hi havia cap voluntat de deixar sense informació l'oposició i que ha estat una 'qüestió tècnica'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.