Sant Cugat es compromet a reduir el 40% de les emissions de CO2 de cara al 2030

El municipi està adherit al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per al Clima i l'Energia


  • Comparteix:

El Parc Natural de Collserola és el pulmó del Vallès

El Parc Natural de Collserola és el pulmó del Vallès

Sant Cugat referma el seu compromís amb la lluita pel medi ambient ratificant el pacte d'alcaldes i alcaldesses per al clima i l'energia. El municipi adoptarà un seguit de mesures dedicades a la reducció d'emissions, l'accés universal de serveis energètics sostenibles i apaivagar l'impacte del canvi climàtic als territoris més vulnerables. Amb tot plegat, s'ha d'haver aconseguit la reducció d'un 40% de les emissions abans del 2030.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA PROPOSTA



L'Ajuntament de Sant Cugat es compromet a:

1.- Reduir les emissions de CO2 al municipi en més del 40% d'aquí al 2030, a través de la millora de l'eficiència energètica i de l'ús de les energies renovables.
2.- Elaborar un inventari de bases de les emissions per avaluar quin impacte tenen pel canvi climàtic.
3.- Augmentar la capacitat d'adaptació dels territoris més susceptibles de l'impacte del canvi climàtic.
4.- Redactar un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima en un màxim de dos anys. Aquest document respondrà a les línies que estableixi l'Oficina del Pacte dels Alcaldes.
5.- Un control biannual que avaluï, controli i verifiqui els objectius, que organitzi el Dia de l'Energia i informi de les fites assolides en acompliment del Pla d'Acció i a participar en la Conferència d'alcaldes i alcaldesses per l'Energia sostenible a Europa.

Les mesures es comunicaran a la Direcció General d'Energia de la Unió Europea a través de l'Oficina del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses i a l'Àrea de Territori i Sostinibilitat de la Diputació de Barcelona per fer possibles les taques de suport i coordinació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.