Sant Cugat insta la Generalitat a crear el mapa escolar de 0-3 anys amb un increment de places


  • Comparteix:

L'escola bressol Montserrat / Foto: Ajuntament

L'escola bressol Montserrat / Foto: Ajuntament

Sant Cugat insta el govern de la Generalitat a realitzar un nou mapa escolar de 0-3 anys per definir l'increment de places a les escoles bressol. Fruit d'una moció de la CUP-PC i Cs, que l'equip de govern ha esmenat amb l'oposició dels proposants, el consistori s'ha compromès a complir amb els requeriments d'aquest document quan el govern català l'elabori. Tot i que PSC, CUP-PC, Cs i ICV-EUiA han rebutjat les esmenes inicialment, han votat a favor de la moció quan s'hi han incorporat.

ESCOLTA-HO

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha lamentat que els canvis que proposava el govern substituïssin els originals enlloc de sumar.

Núria Gibert

Ja sabem que la feina l'hem de fer conjuntament amb el Departament, però nosaltres constatem que hi ha una necessitat que s'ha de fer front des del municipi. Si vinguessin a afegir-se les acceptaríem, però com que venen a substituir, no les podem acceptar totes.


Més enllà del debat sobre les esmenes, tots els grups han coincidit a remarcar la necessitat de dotar de més places d'escola bressol pública la ciutat com una iniciativa que ajuda a la conciliació laboral i familiar i cap a la igualtat entre homes i dones. Per això, durant al debat s'ha coincidit en la necessitat d'oferir places a preus assequibles, més reduïts que els de l'oferta privada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.