Quim Torra referma a Sant Cugat la voluntat del govern de tirar endavant la República

El president ha inaugurat la plaça de l'U d'octubre acompanyat de milers de santcugantencs


Temes relacionats

Un centenar de manifestants irrompen en l'acte d'inauguració de la plaça de l'U d'Octubre (16/set/18)


  • Comparteix:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha refermat la determinació del govern per materialitzar la República Catalana i ha fet una crida a la ciutadania a defensar 'aferrissadament' la llibertat dels catalans. Ho ha dit aquest diumenge a Sant Cugat en un acte multitudinari, amb més de 2.000 assistents, que ha servit per inaugurar la plaça de l'U d'Octubre. La Marxa per la República, que ha partit des de l'ajuntament, s'ha vist interrompuda per una escridassada d'un centenar de persones contràries a la independència, que des de la muralla del Monestir i portant banderes espanyoles han carregat contra Torra i també contra l'expresident Carles Puigdemont. La Marxa per la República és un dels actes que ha servit per reivindicar que els Jordis fa 11 mesos que són a la presó.

El president de la Generalitat, acompanyat de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, els consellers santcugatencs Jordi Puigneró i Damià Calvet, i els representants dels partits polítics de la ciutat, a excepció del PP, Cs, Sant Cugat en Comú i el PSC -aquest últim grup sí ha participat a la recepció a l'ajuntament, però no a la marxa-, ha passat pel centre de la vila fins arribar a la plaça de l'U d'Octubre.

Ja a la rebatejada plaça del Rei, el president de la Generalitat ha encoratjat la ciutadania a seguir defensant la República Catalana.

Quim Torra

Defenseu aferrissadament la llibertat que us heu guanyat, que ningú abarateixi el vostre somni. Volem fer la República Catalana.


Carmela Fortuny ha recordat el paper de les persones que van fer possible el referèndum de l'1-O i ha apel·lat a l'esperit que es va viure aquell dia.

Carmela Fortuny

Vull que l'1-O sigui recordat com aquell que dia quan santcugatencs i santcugatenques vam treballar plegats per fer possible la voluntat d'una gran majoria de veïnes i veïns.


A la placa amb el nom de l'espai s'hi pot llegir una citació de la desapareguda Muriel Casals: 'No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni'. L'acte ha acabat amb el cant de l'himne de nacional de Catalunya, 'Els segadors'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.