L'Escola d'Estiu de la CUP fa petit el Casal Torreblanca i aplega mig miler de persones

La jornada, que ha reunit membres del partit com David Fernàndez, Núria Gibert i Carles Riera, ha tingut com a eix principal 'el poder municipal'


  • Comparteix:

Més de mig miler de persones han omplert les aules del Casal Torreblanca aquest dissabte amb motiu de la 3a Escola d'Estiu de la CUP, que enguany ha tingut com a eix central 'El Poder Municipal'. Una vintena de xerrades i més de 60 ponents han donat forma a aquesta jornada que ha posat el focus en les pràctiques destituents, els moviments populars i l'activisme, la construcció de sobiranies i la institucionalitat pròpia. Membres de la formació anticapitalista com Carles Riera, Núria Gibert i David Fernàndez han participat en les taules de debat de la cita.

La portaveu de la formació local de la CUP-PC, Núria Gibert, s'ha encarregat durant les xerrades del matí d'introduir una ponència sobre marxisme negre acompanyada de l'activista Ruth Gilmore. Gibert ha destacat que el marxisme 'serveix per desxifrar i decodificar les nostres realitats i les relacions de poder'.

Núria Gibert

El marxisme és una cosa viva, és un anàlisi que ens serveix per desxifrar i decodificar les nostres realitats i les relacions de poder. És la nostra eina màxima i per excel·lència.


A la represa de la jornada, el diputat de la CUP al Parlament de Catalunya Carles Riera ha encetat una taula de debat sobre marxisme, autodeterminació i dret internacional acompanyat del professor de Dret Rob Knox. Riera ha aprofitat la seva ponència per posar de manifest que 'cal preguntar-se si la lluita contra el règim del 78 ha de ser validada pel dret internacional'.

Carles Riera

Ens hauríem de qüestionar si lluitar per la ruptura del règim del 78, si això necessita ser validat pel dret internacional i per la legalitat internacional.


L'edició d'enguany de l'Escola d'Estiu de la CUP ha finalitzat amb una sessió plenària amb la diputada Mireia Boya i la regidora de la CUP de Tarragona Laia Estrada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.