Sant Cugat es posiciona contra la implantació d'un macrocentre comercial a Cerdanyola


  • Comparteix:

Terreny que ordena l'avanç del PDU del Centre Direccional de Cerdanyola / Foto: Google Maps

Terreny que ordena l'avanç del PDU del Centre Direccional de Cerdanyola / Foto: Google Maps

L'Ajuntament de Sant Cugat està preocupat per la possible arribada d'un macrocentre comercial a Cerdanyola, com preveu l'avanç del Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional de Cerdanyola. El consistori ha presentat suggeriments per modificar aquest text que planteja dedicar 200.000 metres quadrats a sostre comercial, un posicionament que ha rebut el suport aquest dilluns al ple de tots els grups municipals i regidors no adscrits, tret de la CUP-PC i ICV-EUiA, que hi han votat en contra, i de Cs i el PP, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

Els suggeriments presentats bàsicament reclamen reduir aquesta àmplia zona comercial, reconsiderar l'impacte que tindrà sobre la mobilitat de la zona i alerten de l'afectació que té sobre la Via Verda, que connecta Collserola i la Serra de Galliners.

Per tot això, el tinent d'alcalde de Territori, Joan Puigdomènech, veu innecessari establir-hi un centre comercial tan exagerat.

Joan Puigdomènech

La gran quantitat de superfície tindrà una influència molt important sobre el comerç local. A més, ja hi ha varies grans superfícies.


El posicionament del consistori, però és insuficient per a la CUP-PC i ICV-EUiA. La regidora ecosocialista Roser Casamitjana creu que l'Ajuntament hauria de batallar perquè el nou plantejament urbanístic del Centre Direccional es limiti a consolidar allò que s'ha fet i elimini noves implantacions.

Roser Casamitjana

Aquest fet de cobrir el que ja està fet no vol dir en cap cas la construcció d'altres edificis industrials, d'un gran parc residencial i d'un centre comercial desmesurada. Volem que no s'apliï més enllà del que ja està fet.


En els últims anys, s'han proposat fins a quatre planejaments urbanístics per a la zona, tots anul·lats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest serà el cinquè, tot i que genera les mateixes preocupacions per a Sant Cugat que els anteriors: l'impacte sobre el comerç local, la mobilitat i el medi ambient. És per això que l'Ajuntament ja ha anunciat que si no es tenen en compte els seus suggeriments presentarà al·legacions.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.